Krimi és ifjúsági (képgalériával)2018. június 8. (péntek) 19:00 - Kultúranews/7003_0_300.jpgDupla könyvbemutatót tartottak a Városi Könyvtárban. A 89. Ünnepi Könyvhét keretein belül megrendezett eseményen Harsányiné Kecskés Nikoletta, azaz Greta May, illetve Derenkó Dániel most megjelent regényeivel ismerkedhettek meg az irodalombarát ózdiak. Az írók egy-egy részletet fel is olvastak köteteikből.

Két ózdi író tartott könyvbemutatót tegnap délután a Városi Könyvtárban. Harsányiné Kecskés Nikoletta, azaz Greta May kötetei közül az Ölelj és ölj című már a negyedik a sorban. Most megjelent kiadványát pár hónap leforgása alatt alkotta meg, ez egyébként kapcsolódik előző művéhez.

„Amikor megfogalmazódik bennem, hogy most már leülök és elkezdtem, akkor onnantól fogva az egy gyakoribb folyamat. Nem tudok sok időt kihagyni. Akkor már van egy ilyen folyamatos belső késztetés. Mindig kattog rajta az agyam, és muszáj leülnöm lehetőleg naponta, de ha nem is naponta, akkor pár naponta, és akkor elég rövid idő alatt megírom” - mondta Harsányiné Kecskés Nikoletta „Greta May”, író.

Tizenegy éve kezdett el írással foglalkozni. Álnevet azért választott, mert nem szerette volna, ha felhajtás lesz körülötte. Ahogy a Dunai Réka vezette beszélgetésen elárulta, olvasni mindig is inkább a klasszikus irodalmat szerette, könyvei viszont krimik: ez kapcsolja ki. A tegnap délutáni rendezvénynek volt egy másik vendége is. Derenkó Dániel nemrég jelentette meg második kötetét, Az erdő vándorait. Ez az első, Családi csorba című regényének folytatása.

„Úgy éreztem, hogy a főhősöm egy olyan személyiség, akivel még annyira sok mindent elmondanék, és annyira sok történetet átélnének az olvasók. Úgy gondoltam, hogy vele szeretném folytatni, nem egy új kötetet, nem egy új történetet, hanem egy regénysorozatot akarok írni vele. Olyan véget is szántam az első kötetnek, ami nyitva hagyta, így még tudtam folytatni” - fogalmazott Derenkó Dániel, író.

További két rész kézirata is kész van már, így nem maradnak folytatás nélkül az olvasók. Dániel a munkájából és az életből is inspirálódik, miközben egy-egy történet megszületik a fejében. Az alkotók kedvcsinálóként egy-egy részletet fel is olvastak köteteikből. A helyszínen dedikálásra is lehetőség volt. A 89. Ünnepi Könyvhét és 17. Gyermekkönyvnapok programsorozata egészen a jövő hét elejéig tart, ezalatt könyvheti kavalkádot, népismereti vetélkedőt és előadással egybekötött könyvbemutatót is rendeznek.


003_0_t 003_1_t 003_2_t 003_3_t
003_4_t 003_5_t 003_6_t 003_7_t
003_8_t 003_9_t 003_10_t
Vissza