Déli fényben (képgalériával)2018. június 1. (péntek) 19:00 - Kultúranews/6977_0_300.jpgDéli fényben címmel jelent meg Farkas Eleonóra tizedik, jubileumi verseskötete. A bemutatónak a Városi Könyvtár adott otthont, ahol az érdeklődők közelebbről is megismerhették a szerző életét és munkásságát. A Sajónémetiben élő író közel három évtizede foglalkozik költészettel, és több elismeréssel is büszkélkedhet.

A Köszönet mindenért című verssel vette kezdetét Farkas Eleonóra könyvbemutatója a Városi Könyvtárban. A Déli fényben című kötet már sorban a tizedik a Sajónémetiben élő költőnek. Eleonóra, vagy ahogy a legtöbben hívják Nóri, az Ózdi Szép Szó Irodalmi Kör egyik legsikeresebb tagja. Azt mondja nagy öröm számára, hogy az 50. születésnapjához közel jelent meg ez a kiadvány, amit most be is mutattak a nagyközönségnek.

„Leginkább a szívemhez nőtt ez a kötet. Hangot tudok adni annak a kezdetnek, amiből az irodalom képessége kibontakozott. A családi miliőnek és a szűkebb-tágabb családomnak tudok köszönetet mondani elsősorban azért, hogy mozgássérültként emberré lettem általuk, és emberi körülményeket biztosítottak, mert sajnos a társadalom ezt nem teszi meg” - mondta Farkas Eleonóra, költő.

A könyv több témát is feldolgoz. Első részében a család kerül a középpontba, de megjelennek benne az emberi kapcsolatok, valamint a vallás is. Eleonóra a címadásról is beszélt hallgatóságának. A mű azért kapta a Déli fényben címet, mert az ő értelmezésében az ember életének második felét már nem az északi, hanem a déli féltekén tölti.

„Ő magát szerényen amatőr költőnek tartja, de aki olvassa a mélyenszántó gondolatait az rájön, hogy erre csak egy profi képes. Egyébként a verseit nagyon nagyon szeretik. A gyerekek, a felnőttek, az öregek, mindenki. Versei egyszerűek, közérthetőek és muzikálisak” - fogalmazott Szalai Anikó.

A szerzővel folytatott beszélgetésből kiderült, hogy a Déli fényben egy olyan kötet, amely minden generáció számára tartogat izgalmakat. A könyvbemutatón az olvasóközönség a költőnő előadásában ismerhette meg a műben szereplő érzelemdús költeményeket. Egyet-egyet a Szép Szó Irodalmi Kör tagjai is elszavaltak a közönségnek. A találkozót zenei betétek is színesítették.


977_0_t 977_1_t 977_2_t 977_3_t
977_4_t 977_5_t 977_6_t 977_7_t
977_8_t 977_9_t
Vissza