Gyermekek szavaltak (képgalériával)2018. május 9. (szerda) 19:00 - Kultúranews/6887_0_300.jpgSzóbátorság címmel rendeztek szavalóversenyt a Városi Könyvtárban. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Pedagógiai Szakszolgálat beszédhibás gyermekek számára hirdette meg a megmérettetést. A megyei döntő minden résztvevője ajándékot kapott, a három különdíj közül egyet ózdi óvodásnak ítélt oda a zsűri.

A Szabad Szombat Néptáncegyesület műsorával vette kezdetét a Városi Könyvtárban a Szóbátorság szavalóverseny megyei döntője. Ezt követően Szaka Attila köznevelési és művelődési referens, Ottmájer Zsuzsanna, a Pedagógiai Szakszolgálat Ózdi Tagintézményének igazgatója, a könyvtár nevében pedig Jakab Krisztina köszöntötte a résztvevőket. A megmérettetést a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Pedagógiai Szakszolgálat hirdette meg beszédhibás gyermekek számára. A szakemberek szerint ugyanis a verseknek fontos szerepük van a fejlesztésben.

„A verseken keresztül nagyon sok készséget, képességet tudunk fejleszteni. A ritmusérzéket, a szókincset, a hangszínt, a hangerősséget, a helyes ejtést, a helyes beszédet, a szövegértést. Tehát nagyon összetett ez a dolog, arról nem is beszélve, hogy jó érzés, amikor egy szép verset elmond egy kisgyerek. A szépérzékét is fejleszti” - mondta dr. Lengyelné Vörös Katalin, a B.-A.-Z. Megyei Pedagógiai Szakszolgálat főigazgató-helyettese.

A főigazgató-helyettes hozzátette: a részt vevő gyerekek logopédiai terápiára járnak, így a kommunikációval kapcsolatos versengésekből, közösségi eseményekből kimaradnak. A cél tehát most az volt, hogy ők is sikerélményhez juthassanak. A gyermekek között voltak, akik szüleiknek kedveskedtek a versválasztással, másokat pedig a történet ragadott magával.

„Mert ez a leghosszabb, és anya ezt szerette volna, ha elmondom” - nyilatkozta Kis-Papp Lóránt.

„Van benne sok óvodás. Meg azért, mert szép is a történet. Meg azért is, mert nemsokára elballagunk, és szeretnék mesélni az oviról” - fogalmazott Vajda Zsófia.

A szavalóversenyen végül nem hirdettek helyezetteket, mindenki ajándékkal és oklevéllel mehetett haza. A zsűri három különdíjat is kiosztott: az ózdi Kis-Papp Lórántnak, a miskolci Pékó Emmának, valamint a tiszaújvárosi Kónya Dorinkának.


További fotók: ÓVTV Facebook oldala

887_0_t 887_1_t 887_2_t 887_3_t
887_4_t 887_5_t 887_6_t 887_7_t
887_8_t 887_9_t 887_10_t
Vissza