Állati panaszok (képgalériával)2018. április 16. (hétfő) 19:00 - Kultúranews/6801_0_300.jpgÁllati panaszok címmel nyílt kiállítás a Városi Könyvtárban. A megálmodó, Major-Takács Eszter városunk szülötte. A most prezentált versek és kollázsok rajzfilmszerűen mutatják be az állatokat a gyermekek számára. Az alkotót jelenleg két kislánya ösztönzi a kreatív munkára, akik mindig új ötletekkel látják el édesanyjukat.

Tóth Dániel furulya játékával indult a program pénteken délután a Városi Könyvtárban. A kiállítást Wéber Zsóka nyitotta meg. Köszöntőjében elmondta, hogy régen sokat alkottak együtt Major-Takács Eszterrel és attól függetlenül, hogy már nem Ózdon él, mindig kerítenek alkalmat arra, hogy találkozzanak. Igazán energikus fiatal művésznek tartja a kiállítót, aki maga is úgy nyilatkozott, hogy rengeteg ötlete vár még arra, hogy megvalósítsa őket.

„Elsősorban a saját lányaim kérésére, illetve inkább a nagyobbéra kezdem el állatokat rajzolgatni és úgy jött hozzá a vers, hogy akkor találjunk ki valami humoros szöveget hozzá. Ezután folyamatosan jöttek a kérések, hogy melyik állatokról lehetne még képet készíteni, tehát folyamatosan érkeztek az ötletek és versek. A magam szórakoztatására és a gyermekem szórakoztatására készültek elsősorban, annak pedig hogy másnak is tetszik, külön örülök” - nyilatkozta Major-Takács Eszter, alkotó.

A kiállítás megnyitóján az Újváros Téri Óvoda pillangó csoportosai is meglepetéssel készültek. A most megjelent versikék közül szavaltak el néhányat.

„Nagyon tetszik a kiállítás, nagyon kreatívak a képek. Pár vonal és mégis minden állat felismerhető, és a kis versikék is nagyon aranyosak” - mondta Rusznyák Jánosné.

„Nagyon tetszenek nekünk a képek. Főleg a gilisztás, személy szerint nekem az a kedvencem. Szerintem igazán leleményes és nagyon aranyos” - fogalmazott Bellér Lili.

Az alkotó elmondta, hogy Ózdon csak a könyvtárban lehet megtekinteni a műveket, ám szeretné, ha több városba is eljutnának a kreációk. A kiállítás anyag hamarosan könyv formájában is megjelenik.


801_0_t 801_1_t 801_2_t 801_3_t
801_4_t 801_5_t 801_6_t 801_7_t
801_8_t
Vissza