Ovis szavalók (képgalériával)2018. április 11. (szerda) 19:00 - Kultúranews/6786_0_300.jpgVerselőcske címmel rendeztek szavalóversenyt a város óvodásainak. A költészet napjához kapcsolódóan most a legkisebbek is megmutathatták tudásukat a háromfős zsűri előtt. A programot megzenésített költemények hallgatásával is színesítették. Idén a legügyesebb lurkó Hajdú Lívia lett.

Április 11-e a Magyar Költészet Napja, József Attila egyik legismertebb költőnk születésnapja. Ehhez kapcsolódóan városunkban is több éves hagyománya van a versmondóversenyeknek. Tavaly a tavasz volt a téma, idén pedig két neves költő műveit szavalhatták el az óvodások. Ebben az évben a Városi Könyvtár Verselőcske címmel hirdette meg ezt a megmérettetést a legkisebbeknek.

„Idei évben ötödik alkalommal rendezzük meg Verselőcske elnevezéssel a Költészet Napja alkalmából megtartott szavalóversenyünket óvodás gyermekek részére. A városból hét intézmény képviseltette magát két gyerekkel, akik Weöres Sándor és Varga Katalin verseit adták elő” - mondta Kovács Adrienn, gyermekkönyvtáros.

Az idei versenyen 14 óvodás vett részt. Sorra váltották egymást a kicsik és mindenki nagyon szépen adta elő a verseket, szinte segítség nélkül. A gyerekek különböző költeményekhez kapcsolódóan megzenésítve is meghallgathattak egy-egy művet. Az interaktív szavalóversenyt minden résztvevőnek nagyon tetszett.

„Sokat gyakoroltam. Apa mondta, hogy az érzésekre és a hangsúlyra is figyeljek oda. Meg, hogy hangosan mondjam a verset, és nagyon sokat gyakoroltunk és nagyon felkészültünk” - nyilatkozta Molnár Boglárka.

„Azt mondta óvónéni, hogy ne izguljak, ezért nem is izgultam. Azt mondta még, hogy nem kell kijavítani a mondatot, mert akkor azt hiszik, hogy erre készültem” - mondta Hajdú Lívia.

„Szeretek úgy verset mondani, hogy valaki még segít nekem és mutogat is, hogy lassan mondjam, vagy ne. Ezért szeretek verset mondani” - fogalmazott Bari Barbara.

Míg a zsűri értékelte az elhangzottakat, a gyerekek egy másik teremben kedvükre színezhettek. Az eredményhirdetés végén könyvjutalomban részesültek a fiatalok. Az első helyezett Hajdú Lívia, míg a második Molnár Boglárka lett. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára Benyák Laura Emília állhatott fel. Idén a különdíjat Botos Zsolt vihette haza.


786_0_t 786_1_t 786_2_t 786_3_t
786_4_t 786_5_t 786_6_t 786_7_t
786_8_t 786_9_t 786_10_t
Vissza