Zenés irodalomóra (képgalériával)2018. április 10. (kedd) 19:00 - Kultúranews/6779_0_300.jpgMegkezdődtek a költészet napjához kapcsolódó programok a Városi Könyvtárban. Tegnap délelőtt Farkasházi Réka és Csiszár Ferenc tartott rendhagyó, zenés irodalomórát általános iskolás diákoknak. A gyerekek nagyon élvezték az előadást, sokan táncra is perdültek a dalok hallgatása közben.

Borsodbótáról, Bánrévéről, az Újváros téri, a Vasvár úti és a II. János Pál Katolikus Általános Iskolából érkeztek azok a diákok, akiket meghívtak tegnap délelőtt a Városi Könyvtárban megrendezett zenés irodalomórára. Az alsós gyerekek mintegy jutalomként vettek részt a programon, ők a tanév kezdete óta rendszeresen látogatják a könyvtári foglalkozásokat, a játszóházat és az intézmény által meghirdetett versenyeken is indulnak.

„A versek megszerettetése a fő célunk, hogy sok-sok élményen keresztül megszeressék a gyerekek a verseket. Nagyon kedves vendégünk érkezett Farkasházi Réka, aki évek óta mintegy küldetésének tartja, hogy a gyerekekhez közelebb hozza a versek világát, és a Tintanyúl zenekarral közösen járják az országot, és gyerekeket próbálják a versszeretők táborába csalogatni” - mondta Császár Éva, az ÓMI Városi Könyvtár gyermekkönyvtárosa.

Farkasházi Réka Csiszár Ferenccel érkezett a diákokhoz, hogy megzenésített versekkel, saját szerzeményekkel népszerűsítse a költészetet. Szerinte nagyon fontos az, hogy a gyerekek olyan olvasmányokon nevelkedjenek, amelyek hozzájárulnak a műveltségük fejlesztéséhez.

„Mi neveljük a jövő közönségét. Azt a közönséget, akik majd színházba és koncertekre fognak járni. És az, hogyha minőségi zenét és minőségi szöveget kapnak, az nagyon jó hatással van rájuk, ízlést formálunk velük, és jó esetben felnőttként is majd erre lesz igényük” - fogalmazott Farkasházi Réka, színésznő.

A gyerekek nagyon élvezték az előadást, a színpadon lévők egy szavára felálltak és táncoltak, vagy éppen tapsoltak, énekeltek.

„Nagyon tetszett, vicces is volt, és tényleg nagyon tetszett nekem” - nyilatkozta Varga Zsófia.

A költészet napjához kapcsolódó programok továbbra is folytatódnak. Szerdán például az Árpád Vezér Úti Fiókkönyvtárban várják az érdeklődőket Tompa Mihály világregéinek bemutatásával.


779_0_t 779_1_t 779_2_t 779_3_t
779_4_t 779_5_t 779_6_t 779_7_t
779_8_t 779_9_t 779_10_t
Vissza