Internet Fiesta (képgalériával)2018. március 22. (csütörtök) 19:00 - Kultúranews/6725_0_300.jpgSzínes programokkal várják az érdeklődőket a Városi Könyvtárban, hiszen egy héten keresztül zajlanak az Internet Fiesta eseményei. A könyvtárak országos rendezvénysorozatát évente megszervezik. Idén az internethasználat, az egészséges életmód és a könyvtár kapcsolata a téma. Ma általános iskolásoknak tartottak előadást a húsvéti szokásokkal kapcsolatban.

A II. János Pál Katolikus Általános Iskola diákjai látogattak el a Városi Könyvtárba. Ott az Internet Fiesta keretében a húsvéti szokásokkal kapcsolatban hallgathattak meg egy előadást. Kovács Adrienn először különböző kérdéseken keresztül felmérte, hogy mit tudnak a fiatalok Jézus feltámadásának ünnepéről. Elmondta, hogy érdemes a gyermekek látókörét bővíteni, hogy hosszú időn keresztül fennmaradjanak az olyan szokások is, mint a vödörnyi vízzel való locsolkodás.

„Úgy gondolom, hogy azért érdemes a gyerekeknek ezzel kapcsolatban foglalkozásokat tartani, hogy megismerhessék a húsvétnak a jelentőségét. Az ünnep nem csak abból áll, hogy locsolkodnak és piros tojást kapnak, hanem a régi szokásokat is felelevenítjük a mai alkalommal” - mondta Kovács Adrienn, könyvtáros.

Előbb megnéztek egy videót a húsvéti tojás készítéssel kapcsolatban, majd ezután mindenki elkészíthette papírból a saját verzióját. A fiatalok nagyon élvezték a programot hiszen amellett, hogy kézműveskedhettek, új információkat is szereztek az ünneppel kapcsolatban.

„Nagyon szép tojások vannak. Érdekes volt, hogy leöntötték a lányokat, aztán azok elfutottak. Nem gondoltam volna, hogy régen vesszővel jelképesen megverték őket” - nyilatkozta Újvári Dorina Lívia.

Ezen a héten nem csak a gyermekek részére biztosítanak programokat az intézmény dolgozói. A felnőttek egy Élj egészségesen! című totóval tesztelhetik tudásukat, emellett most kedvezményesen lehet beiratkozni a könyvtárba. Bővebb információt az alábbi elérhetőségeken kaphatnak az érdeklődők: www.vkozd.hu/programok, 06-48/472-765.


725_0_t 725_1_t 725_2_t 725_3_t
725_4_t 725_5_t 725_6_t 725_7_t
725_8_t 725_9_t 725_10_t 725_11_t
Vissza