Szép Szó (képgalériával)2018. március 14. (szerda) 19:00 - Kultúranews/6693_0_300.jpgÚj antológiával, nyári táborral és új újsággal is készül az Ózdi Szép Szó Irodalmi Kör erre az évre. Az amatőr írók, költők számára is elkezdődött a tavasz, hiszen legutóbbi ülésükön ehhez kapcsolódó költemények hangoztak el a Városi Könyvtárban. A társaság célja, hogy minél több emberrel megszerettesse az olvasást és a költészetet.

Az 1994-ben alakult csoport lassan 25 éves lesz. Havonta egyszer gyűlnek össze a Városi Könyvtárban, hogy megismerjék egymás verseit, könyveit. Az ingyenes újság megjelenéséhez fontos ezeknek az alkotásoknak az elemzése és a hibák kiszűrése. Egy-egy foglalkozás során számba veszik az elmúlt időszak történéseit, és szó esik arról is, hogy mi kerülhet bele az irodalmi kiadványba. Legtöbbjük már évek óta a társaság tagja, és mindenki kiveszi a részét a feladatokból.

„1999 tavaszától vagyok a csoport tagja. Én itt nagyon jól érzem magam. Kicsit beszélgetünk, elmondjuk a verseinket. Nagyon jól erezzük itt mi magunkat, és nehéz volna kimaradni ennyi év után. Aranyosak a csoporttagok. Lehet, hogy nem vagyunk nagy művészek, de a szívből írunk. Amit leírunk az legalább őszinte és igaz” - nyilatkozta Balázs Pálné, klubtag, amatőr költő.

A műveket ezúttal is témakörök szerint osztályozták a szerkesztők. A csoporthoz ezen a foglalkozáson három új tag is csatlakozott. Reményi Aladárt egy jó barátja invitálta a költők közé. Számára nagyon sokat jelent az irodalom.

„Az irodalmat mindig nagyon szerettem és közel állt hozzám. Nagyon sokat olvastam már korábban is. Írni körülbelül két éve kezdtem el, csupán hobbiból. Van olyan versem is, amit több helyen is elmondtam, mint például Bátkán, illetve az ország más részein is. Az Ózdi Szív Klubban rendszeresen szoktam verset szavalni” - mondta Reményi Aladár.

A lapban nem csupán ózdi alkotók művei kaptak helyet. Sajónémeti, kazincbarcikai és a Jászságban élő írók verseit is tartalmazza a folyóirat. Idén több újdonsággal is készülnek az irodalmi kör tagjai.

„A sajónémeti írónknak a tizedik kötete jelent meg karácsonykor, ötven éves korában. Ebben az évben gondoltuk, hogy egy könyvbemutatót megszerveznénk neki. Illetve lesz még fiataloknak egy nyári tábor. A legújabb tervünk az, hogy májusban kiadunk egy felhívást ismét, az Aranytoll pályázatra, illetve egy antológiát szeretnénk majd kiadni a huszonötödik évfordulónkra” - fogalmazott Fazekasné Szabján Erika, az Ózdi Szép Szó Irodalmi Kör vezetője.

Király Rózsa Menedékház című kötete nemrég jelent meg, erre nagyon büszke a csoport. Az Ózdi Szép Szó Irodalmi Kör már a jövő év programjait tervezi, és folyamatosan várják az új tagok csatlakozását is.


693_0_t 693_1_t 693_2_t 693_3_t
693_4_t 693_5_t 693_6_t
Vissza