Húsvéti készülődés (képgalériával)2018. március 6. (kedd) 19:00 - Kultúranews/6665_0_300.jpgKézműves foglalkozással készülődtek a tavaszra a Városi Könyvtárban. A Fagyöngy Könyvbarátok Klub tajgai közösen hangolódtak a húsvéti időszakra és különböző dekorációkat barkácsoltak. A klub számára fontosak az ilyen összejövetelek, mert ápolni tudják a kapcsolatokat.

A tavaszra, illetve a húsvétra hangolódtak tegnap délután a Városi Könyvtárban a Fagyöngy Könyvbarátok Klub tagjai. A csoport azzal a céllal jött létre, hogy a nyugdíjas, de fiatalos hölgyek szabadidejüket közösen töltsék el, illetve valamilyen hasznos módon kamatoztassák kreativitásukat. Havonta egyszer részletesen beszámolnak az aktuális irodalmi kötetek tartalmáról, illetve beszélgetnek magáról a kultúráról is. Turcsányi Katalin volt az, aki kitalálta ezt a csoportot, mert nyugdíjba vonulása után szeretett volna egy olyan közösséghez tartozni, ahol a tagok aktívan töltik el szabadidejüket.

„Én alapító tagja, sőt kitalálója voltam ennek a klubnak. Mert amikor nyugdíjba vonultam, úgy éreztem szükségem van egy olyan közösségre, ahol jól érzem magam, illetve ahol olyan emberek vesznek körül, akik hasonló érdeklődésűek, mint én. Megkerestem a könyvtárat a klub létrejöttéhez kapcsolódóan, és ők ebben partnerek voltak” - nyilatkozta Turcsányi Katalin, a klub alapító tagja.

Igyekeznek minél színesebben eltölteni a közös időt. Különböző kiállításokra is ellátogatnak. Legközelebb Miskolcra fognak utazni megtekinteni egy érdekes tárlatot, de jártak már az ország számos más régiójában is. Most kifejezetten a kézügyességre helyezték a hangsúlyt, és ezekkel a dekorációkkal igyekeznek ünnepi hangulatba hozni otthonukat.

„Most egy húsvéti kézműves foglalkozást tartunk. Évente kétszer szoktunk alkotni, és ez már az évek során így alakult ki. Egyszer ilyenkor Húsvét előtti időszakban, bár most kicsit korábbra esik az ünnep, de megszavazták a tagok, hogy így egy hónappal korábban mégis összeüljenek barkácsolni. A másik pedig a karácsonyi időszakban, novemberben van. Akkor természetesen a karácsonyhoz kapcsolódóan” - mondta Csomós Mária, könyvtáros.

Az ózdi hölgyek kellemesen érezték magukat a kézműves programon. A Fagyöngy Könyvbarátok Klub tagjai továbbra is szívesen várják a jelentkezőket, akik szeretnének csatlakozni egy remek társasághoz.


665_0_t 665_1_t 665_2_t 665_3_t
Vissza