(V)Étkezés2012. október 4. (csütörtök) 13:58 - Híreknews/659_0_300.jpgHippokratész esete a zacskós levessel címmel tartottak előadást városunkban az Országos Könyvtári Napok programsorozat keretében. Az országszerte csak „gyomordoktor”-ként emlegetett természetgyógyász, Varga Sándor szerint a ma emberének élőételre és bioinformációra van szüksége, nem pedig a boltokban kapható műanyag élelmiszerekre.

Az egészség alapja a természettel való összhang és harmónia, a betegségek kialakulásához az ettől való eltérés vezet. Ennek a gondolatiságnak a szellemében tartották meg a Városi Könyvtárban azt az előadást, amelyen komplex életmód- és táplálkozási tanácsokat hallhattak az érdeklődők. A program első részében szakavatott gyógytornász mozgatta meg a széksorokban helyet foglalókat.

Kissné Belinszki Judit gyógytornász szerint minden korban megvannak azok az ízületi mozgásszervi panaszok, amelyek évtizedekkel ezelőtt inkább csak az idősebbekre volt jellemző, de ma már fiataloknál is egyre gyakrabban jelentkeznek. Ez valamilyen szinten civilizációs probléma és erre kellene odafigyelni azzal, hogy a tartásjavítást már gyerekkorban megkezdjük, esetleg bevonjuk az iskolai testnevelés órákba.

Ma egy szelet zsíros kenyérrel a fél periódusos rendszert megesszük – világított rá előadásában a mai ember táplálkozásának legnagyobb problémájára Varga Sándor. A „gyomordoktor” szerint amit ma megeszünk, az nem élelem, hanem olyan élelmiszer, amelyek sejt szinten károsítják testünket. A természetgyógyász azonban tudatában van annak, hogy az egészséges életmód kialakítása nem megy egyik napról a másikra.

Varga Sándor előadásában kitért a víz- illetve a légszennyezés okozta egészségkárosító hatásaira, illetve hangsúlyozta, hogy az egészséges életmódhoz a napi minimum 15 percnyi mozgás is hozzátartozik.

Vissza