Hasznos ajándék (képgalériával)2017. december 9. (szombat) 15:01 - Városnews/6383_0_300.jpgJátszószőnyeggel lepték meg városunk alpolgármesterei az Apró Örömök Baba-Mama Családi Klub tagjait. Öt éve működik ez közösség, amelynek célja, hogy a babák és a mamák rendszeres időközönként találkozhassanak egymással és tartalommal töltsék meg ezeket az alkalmakat. Hétvégén Mikulás-napi foglalkozásra gyűltek össze, ekkor kapták meg az adományt is.

Babákkal, mamákkal és apukákkal népesült be szombat délelőtt a Városi Könyvtár nagyterme. Igazi játékbirodalommá alakult át a tér, ahol mindenki jól érezhette magát. A nagyobbak karácsonyi dekorációkat készítettek, a kicsik pedig önfeledten vetették bele magukat a plüssök, a labdák és a mozgásfejlesztő játékok közé. A klub foglalkozásra városunk alpolgármesterei Farkas Péter Barnabás és Fidrus Péter is ellátogatott, hogy egy hatalmas szőnyeggel lepjék meg a közösség tagjait. Az ünnepi ajándékot a Jobbik Szeretetszolgálat Alapítvány jóvoltából tudták megvásárolni.

„Régóta hallottunk már róla és tudtuk, hogy milyen népszerű ez a klub, amelyet Berecz Vera irányításával működtetnek itt a Városi Könyvtárban. Úgy gondoltuk, hogy a kicsiknek és a nagyoknak is öröm lenne, ha egy ilyen játékszőnyeget ajánlanánk fel nekik jótékony célzattal összegyűjtött adományokból. Így próbáljuk nekik biztosítani a szórakozáshoz és az együttléthez szükséges megfelelő körülményeket” - mondta Farkas Péter Barnabás, alpolgármester.

Az új, kilenc és fél méter hosszú, három és fél méter széles szőnyeg a korábbi filcet váltja majd fel. Vastagabb, puhább, éppen ezért kényelmesebb lesz rajta ülni és játszani, így sokkal komfortosabbá teszi majd a klubfoglalkozások hangulatát.

„Fontos nekünk ez az adomány, mert a földön játszanak a gyerekek, ide rakjuk le a játékokat, a régi szőnyegünk pedig már elhasználódott az idők folyamán, éppen ezért ennek az adománynak most nagyon-nagyon örülünk” - nyilatkozta Berecz Vera, az Apró Örömök Családi Klub vezetője.

A klub öt éve működik ilyen formában. A tagok nagyon szeretnek ide járni, hiszen a foglalkozások kikapcsolódást és ismerkedési lehetőséget jelentenek a gyerekek, illetve a szülők számára.

„Az anyukák és apukák beszélgethetnek, tapasztalatokat cserélhetnek egymással, a gyerekek közben játszanak és kreatív alkotásra is lehetőség van. Szerintem ez nagyon jó, mi minden alkalommal itt vagyunk” - fogalmazott Vámos-Gacsályi Ágnes.

A mikulás-napi foglalkozás alkalmával egy bábos előadást is láthattak a családok az Egerből érkező Babszem Jankó Gyermekszínház tagjainak jóvoltából. A társulat a „Csizmakaland” című mesét mutatta be. Az ünnepi történetet vidám köntösbe bújtatták, dalokkal, mondókákkal tették még színesebbé, és igyekeztek a közönséget is belevonni az interaktív játékba.


383_0_t 383_1_t 383_2_t 383_3_t
383_4_t 383_5_t 383_6_t 383_7_t
383_8_t 383_9_t 383_10_t 383_11_t
383_12_t 383_13_t 383_14_t 383_15_t
383_16_t 383_17_t 383_18_t
Vissza