Publikált írások (képgalériával)2017. november 23. (csütörtök) 19:00 - Kultúranews/6319_0_300.jpgVerses délutánon mutatták be irodalmi újságuk legújabb számát a Szeretet Gyermekei Alapítvány Ózdi Szép Szó Irodalmi Kör tagjai. Az évente két alkalommal megjelenő kiadvány a helyi amatőr írók, költők számára nyújt publikálási lehetőséget. A családias hangulatú összejövetelre más településekről is érkeztek résztvevők.

„Így írunk mi” címmel verses délutánra várta az érdeklődőket az Ózdi Szép Szó Irodalmi Kör. A csoport minden esztendő tavaszán és őszén új lapszámmal jelentkezik, lehetőséget adva tagjainak arra, hogy bemutassák verseiket, és nyomtatott formában szélesebb közönséghez is eljuthassanak ezek az írások. Az ingyenes újság megjelenését rendszerint összejövetelen ünneplik meg, ilyenkor számba veszik az elmúlt időszak történéseit, és szó esik arról is, hogy mi került bele az irodalmi kiadványba.

„Szokás szerint most is mindenkit igyekeztünk beletenni. Adottak a kategóriák és ezek alapján egy embernek legalább három versét beválogattuk. Most két újabb kategóriával is kiegészültek a korábbiak, az egyik az „Elfeledett versek”, a másik pedig a „Hit, remény és szeretet” címet viseli” - nyilatkozta Fazekasné Szabján Erika, az Ózdi Szép Szó Irodalmi Kör vezetője.

A verses összejövetel menetét a körvezető mellett az egyik alapító tag Jacsó Éva terelgette. A jelenlévők közül egymás után szólította azokat, akik saját versüket, vagy éppen tagtársaik gondolatait olvasták fel vagy adták elő szavalat formájában. A helyi irodalombarátok számára sokat jelentenek ezek a találkozók, az újság és versbemutatók, valamint az, hogy egy olyan közösséghez tartozhatnak, ahol mindenkinek ugyanaz az érdeklődési köre.

„Itt találtam meg a boldogságot. Egész életemben imádtam az irodalmat, a verseket, a könyveket. Többször is elkezdtem írogatni, először gyerekkoromban, majd gimnazistaként, később pedig amikor nyugdíjas lettem. A régi verseim már megsemmisültek, a későbbiek a fiókban lapultak, csak most kezdtem előszedni őket, és már születnek újak is” - mondta Keresztes Józsefné, az Ózdi Szép Szó Irodalmi Kör tagja.

Az Ózdi Szép Szó Irodalmi Kör már a jövő év programjait tervezi. Legközelebbi megmozdulásuk januárban lesz, amikor is író- és szavalóversenyt szerveznek majd a középiskolások számára.


319_0_t 319_1_t 319_2_t 319_3_t
319_4_t 319_5_t 319_6_t 319_7_t
319_8_t 319_9_t 319_10_t 319_11_t
319_12_t 319_13_t 319_14_t 319_15_t
Vissza