Beszélgetős délután (képgalériával)2017. november 8. (szerda) 19:00 - Kultúranews/6264_0_300.jpgBalczó Mátyással és regényével ismerkedhetett meg a helyi közönség. A Vas megyében élő, fiatal újságíró második könyvét adta közre „Dolce coma – avagy Attila Collins eszméletlen utazása” címmel. A szerző sok érdekes dolgot elárutl magáról és történeteinek hátteréről a Városi Könyvtárban megtartott bemutató során.

Balczó Mátyás egy hazafias érzelmű fiatal újságíró, akinek tollából nemcsak politikai cikkek születnek, ugyanis szépirodalmi írói vénával is megáldották őt az égiek. Immár két könyvvel is büszkélkedhet. Első kötete az „Angyali szteroid” címet viseli, tavaly pedig megjelent második műve is. A „Dolce Coma – avagy Attila Collins eszméletlen utazása” című regényét elhozta az ózdi közönségnek is. A családias légkörű könyvbemutatón a szerző beszélgetőpartnere az Ózdi Városi Televízió ügyvezető-főszerkesztője Bukovinszky Zsolt volt.

„Amikor néhány héttel ezelőtt megkaptam ezt a feladatot, hogy én beszélgethetek Balczó Mátyással, akkor megkaptam a könyvet is. Úgy gondoltam, hogy lesz még rá elég időm, hogy elolvassam, aztán a kezembe vettem, és legnagyobb meglepetésemre nem tudtam letenni. Nagyon érdekesnek találtam ezt a történetet, viccesnek, humorosnak és izgalmasnak. Ugyanakkor az is elmondható róla, hogy a mélységekbe vezet” - fogalmazott Bukovinszky Zsolt, az Ózdi Városi Televízió ügyvezető-főszerkesztője.

Balczó Mátyás személyében egy nagyon nyitott, elveihez hűen ragaszkodó, ugyanakkor humoros embert ismerhetett meg a közönség. A beszélgetés során szó esett magánéletről, családról, karrierről, útkeresésről, valamint hitről, elköteleződésről és természetesen könyvei megszületésének körülményeiről is. A Dolce Coma könnyed stílusú, de nem könnyű tartalmú olvasmány. Mély mondanivalója van, ugyanakkor fel is emel.

„Annyira élénken él bennem, hogy szinte néha felnevettem azon, amit írtam. Nyilván nem önmagamtól hatódtam meg, hogy milyen vicces vagyok és jópofa. Mintha felülről kaptam volna a történetet, ösztönösen végigírtam, jött magától és miután többször átolvastam, akkor tettem feszessé, akkor öltöztettem fel a történetet, hogy az egy jó könyv legyen” - mondta Balczó Mátyás, újságíró.

Balczó Mátyás könyveiben nagyon jól megfogalmazza, hogy mit gondol a világról. Amikor ír, akkor filmszerűen pereg a fejében a cselekmény, s ahogy mondja neki csak formába és szavakba kell öntenie azt. Fontos számára a vallás, mint kapaszkodó, megélhető hitet szeretne mutatni a fiataloknak. Nem véletlenül dedikálja alá így a könyveit: sok szeretettel és vidám hittel.


264_0_t 264_1_t 264_2_t 264_3_t
264_4_t 264_5_t 264_6_t 264_7_t
264_8_t 264_9_t 264_10_t 264_11_t
264_12_t
Vissza