Rejtélyes regény (képgalériával)2017. október 11. (szerda) 19:00 - Kultúranews/6172_0_300.jpgHajnal József újságíróval és könyvével ismerkedhettek meg az Árpád Vezér Úti Fiókkönyvtár Irodalombarát Nyugdíjas Klubjának tagjai. A médiaszakember első szépirodalmi műve az Ünnepi Könyvhét alkalmával jelent meg. A vidám hangulatú bemutatón szó esett a szerző pályafutásának egyes állomásairól és megannyi személyes élménye is napvilágra került.

Egy újságíró tollából. Akár ez is lehetett volna a mottója annak a könyvbemutatónak, amelynek az Árpád Vezér Úti Fiókkönyvtár adott helyet. Az Irodalombarát Nyugdíjas Klub tagjai Hajnal Józseffel és „Mákdobáló” című művével találkozhattak a beszélgetős délután során. A kétszeres Nívó-díjas szakember a Jász-Nagykun-Szolnok megyei napilap főszerkesztője volt, majd a Magyar Rádió Miskolci Stúdióját vezette. A Kazincbarcikai Kommunikációs Központ élén töltött évek előtt kezdett bele újságírói pályafutása alatt összegyűjtött élményeinek, történeteinek megírásába, majd utána is folytatta. Négy esztendőt vett igénybe ez a munka, végül pedig könyv született belőle.

„Elsősorban szórakoztatni akartam ezzel a munkámmal, hogy nevessen az olvasó. Tulajdonképpen saját magán nevet, azokon az abszurd helyzeteken, amelyek vele történtek, vagy történni fognak. A másik szándékom az volt, hogy csak hadd sírjon az, aki beleolvas a könyvbe. Gondoljon bele egyes helyzetekbe, azoknak a nyomorúságába és nehézségeibe” - mondta Hajnal József, újságíró.

Hajnal József beszélgetőpartnere Marosréti Ervin újságíró volt. A két szakembert közel tíz éves ismeretség, és hat éven át tartó munkakapcsolat köti össze. A hallgatóság sok érdekességet megtudhatott a szerző életútjáról és műve születésének körülményeiről a baráti hangvételű társalgás során.

„Józsi annak idején a Magyar Rádió Miskolci Stúdióját vezette főszerkesztőként, én pedig korábban a Rádió Gagában dolgoztam a televízió mellett. Aztán a Rádió Gaga megszűnt, más lehetőséget kezdtem keresni, és Józsival egy kollégánkon keresztül ismerkedtem meg. Ő mondta neki, hogy van Ózdon egy fiú, aki alkalmas arra, hogy bedolgozzon erről a környékről, és ellássa a Miskolci Stúdiót anyagokkal, interjúkkal” - nyilatkozta Marosréti Ervin, újságíró.

A 300 oldalas könyvben szereplő történetek – a szerző szerint – olyanok, mint a szárítókötélen lebegő ruhák. Valakikhez tartoznak és mindegyik más-más. Az egyik kacagtató, a másik elgondolkodtató, s van köztük olyan is, ami könnyeket fakaszt. Az újságíró ezek közül néhányat meg is osztott hallgatóságával. A javarészt hölgyekből álló Irodalombarát Nyugdíjas Klub tagjai havi egy alkalommal találkoznak egymással könyvtári foglalkozásaik során. Hajnal József könyvbemutatója kellemes perceket szerzett nekik és emlékezetes marad számukra.


172_0_t 172_1_t 172_2_t 172_3_t
172_4_t
Vissza