Ringató-mesék (képgalériával)2017. október 4. (szerda) 19:00 - Kultúranews/6151_0_300.jpgInteraktív könyvbemutatónak lehettek részesei az Árpád Vezér Úti Fiókkönyvtárba ellátogató kisiskolások. A Ringató-mesék szerzője, Gáll Viktória Emese látogatott el a gyerekekhez, hogy megismertesse őket írásaival, művei témáival és szereplőivel. A családi énekes mesekönyvek írója néhány dalt is elénekelt a kicsiknek.

Családias közegű, gyerekbarát hangvételű könyvbemutatónak adott helyet az Árpád Vezér Úti Fiókkönyvtár. Gáll Viktória Emese nemcsak íróként, hanem zenészként és hagyományőrző emberként is könnyen megtalálja a közös hangot a fiatalokkal. Az ózdi kisiskolásokhoz három könyvével és vidám énekeivel érkezett, hogy megismertesse velük is a Ringató-mesék csodálatos világát. Ezek a mesék abból az országos zenei nevelési programból nőtték ki magukat, amelynek édesanyja a megálmodója és vezetője.

„Nemcsak a kisgyermekkor az, amikor énekkel lehet megtölteni az emberek szívét-lelkét, hanem jó lenne, ha ez megmaradna akkor is, amikor nagyobbacskák lesznek a gyerekek, és ezért céloztuk meg ezt a 6-10 éves korosztályt, akiknek a Ringató-kötetek szólnak” - nyilatkozta Gáll Viktória Emese, író, zenész.

A fiatal írónő a Ringató-programban végzett munkája során nagyon sok családdal kerül kapcsolatba, így tudja, hogy mire érzékenyek és mire fogékonyak a gyerekek. Stílusával, közvetlenségével ezúttal is rabul ejtette őket. A könyvtári foglalkozást a diákokat elkísérő pedagógusok is hasznosnak ítélték meg.

„Nagyon örültünk a meghívásnak, hiszen a gyerekek nemcsak a verseket, hanem a zenéket és a népszokásokat is megismerhették ezáltal. Közösen énekeltünk az írónővel, verselt nekünk és a meséjéből is hallhattunk egy részletet” - mondta Zsámbok Bettina, pedagógus.

A programra három általános iskolából érkeztek diákok. Közülük többen is rendszeres látogatói a könyvtárnak, és szeretik a betűk világát.

„Nagyon szeretek olvasni. Otthon nagyon sok könyvem van. Az olvasással a szókincsünk is gazdagodik, és egy élmény olvasni” - fogalmazott Zvelihár Barbara.

„A gazdi zenész”, a „Borsi a hóban” és a „Borsi a kertben” című könyvek írója elhozta magával Rozi nevű kutyáját is. A kis tacskóról mintázta meg művei egyik főszereplőjének alakját. Már körvonalazódik Gáll Viktória Emese következő kötetének terve is. A tavasszal megjelenő könyv az elképzelések szerint a legkisebb korosztályhoz fog szólni.


151_0_t 151_1_t 151_2_t 151_3_t
151_4_t 151_5_t
Vissza