Rejtvényfejtő bajnokság (képgalériával)2017. szeptember 19. (kedd) 19:00 - Városnews/6098_0_300.jpgHazánk legjobb rejtvényfejtői látogattak városunkba, a tizedik alkalommal megrendezett Ózd Kupa alkalmából. A kétnapos eseményt a Kaszinóban rendezték meg az Ózdi Rejtvényfejtő Klub és a Városi Könyvtár közös összefogásban. Szombaton egyéniben, vasárnap pedig csapatban mérhették össze tudásukat az elmebajnokság résztvevői.

A Kaszinó Tükörtermében Jakab Krisztina a Városi Könyvtár vezetője, majd dr. Kósné Dargai Rita köszöntötte az Országos Keresztrejtvényfejtő Bajnokság ózdi fordulójának résztvevőit. Városunkban 10. alkalommal rendezték meg a jeles eseményt, a helyi rejtvényfejtő klub pedig fennállása 40. évébe lépett. Ennek tiszteletére egy alkalmi tablókiállítást is összeállítottak a szervezők. A feladványok jellegét Seidner Tamás a Rejtvényfejtők Országos Egyesületének elnökségi tagja ismertette röviden a versenyzőkkel.

„A résztvevők minden kategóriában két feladatot kapnak. Ma az egyéni verseny zajlik. Kezdő, haladó, mesterjelölt és mester kategóriákban” - mondta Derencsényi Béla, az Ózdi Rejtvényfejtő Klub vezetője.

A ráhangolódás után 96 fő - köztük 11 ózdi induló - foglalta el a helyét a szomszédos nagyterem asztalainál, majd kiosztották közöttük a keresztrejtvényeket tartalmazó borítékokat. A különböző típusú feladványok kitöltésének alapideje 90 perc volt, ehhez jött pluszba 30 perc extra fejtési idő. A résztvevők nem csupán versenyeztek, hanem kedvenc közös hobbijuknak is hódoltak ezáltal.

„Nekem igényem van rá, hogy minden nap fejtsek. Ez kikapcsol, elfelejteti a gondokat, jót tesz. Egyébként nem csak a gondolkodást segíti, hiszen köztudott, hogy frissen tartja az embert. Nálunk a székesfehérvári klubban vannak olyan sérültek is, akik agyvérzés után rehabilitálódni jöttek, és nagyon szépen haladnak, érzik ennek a jótékony hatását” - nyilatkozta Debreczeni Dánielné, a Székesfehérvári és Velencei Rejtvényfejtő Klub vezetője.

A rejtvényfejtő versenyen ózdi siker is született. Egyéni haladóban Józsa László a 2. helyen végzett, mesterjelölt kategóriában Kovács Katalin az 1., Tamás Jolán pedig az 5. helyet szerezte meg. Másnap 18 csapat mérte össze tudását, ahol haladó kategóriában a mieink végeztek az élen. Még négy helyszín van hátra 15 állomásos kupasorozatból. Az országos bajnokság Szabadszálláson, Kiskunhalason majd Szerencsen folytatódik, novemberben pedig Pécsen zárul.


098_0_t 098_1_t 098_2_t 098_3_t
098_4_t 098_5_t 098_6_t 098_7_t
098_8_t 098_9_t 098_10_t 098_11_t
098_12_t 098_13_t
Vissza