Szép Szó (képgalériával)2017. június 13. (kedd) 19:00 - Kultúranews/5780_0_300.jpgMegjelent az Ózdi Szép Szó irodalmi lap idei első száma. A húsz oldalas újság ezúttal is helyi amatőr költők, írók alkotásait fogja egy csokorba olyan témakörökbe csoportosítva, mint a természet, az ünnepeink vagy a szerelem. A Városi Könyvtárban megtartott lapbemutatón az alkotók a művek elkészülésének hátteréről is beszéltek.

Az Ózdi Szép Szó Irodalmi kör immáron hetedik esztendeje jelenteti meg folyóiratát, amelyben a közösségükhöz tartozó szerzők műveit szedik csokorba. A lap hagyományosan a Költészet Napja alkalmából szokott megjelenni, idén azonban akkor Szabó Lőrinc emléktábláját koszorúzták meg a kör tagjai, így az újság összeállítása későbbre tolódott. A műveket ezúttal is témakörök szerint csoportosították a szerkesztők.

„Szól arról, hogy milyen ez a mai világ, mit lehetne csinálni, hogy kellene tanítani. Van benne egy kis ünnepi és gyerekeknek szóló rész is. Igyekeztünk mindenhová tenni műveket” - mondta Fazekasné Szabján Erika, az Ózdi Szép Szó Irodalmi Kör vezetője.

A lapban nem csupán ózdi alkotók művei kaptak helyet, szilvásváradi, miskolci, jánoshidai írók verseit is tartalmazza a folyóirat.  A „Valami más” kategórián belül a tizenegy vers mellett egy novellát is találni. Az „Álom? Valóság?” című alkotás a kör egykori vezetőjének, Jacsó Évának a nem mindennapi írása.
 
„Most az első sci-fi novellám jelent meg. Magam sem tudom, hogy álom vagy valóság az abban leírt történet. Majd a hallgatóság eldönti magában, hogy mi lehet a háttérben” - fogalmazott Jacsó Éva.

Janiczak Dávid támogatásának köszönhetően az Irodalmi kör vezetői – akárcsak a tavalyi esztendőben – idén is két újságot tudnak megjelentetni. A hetedik évfolyam második számát október elején vehetik majd kezükbe a szépirodalom iránt érdeklődők.


780_0_t 780_1_t 780_2_t 780_3_t
Vissza