Két könyvbemutató (képgalériával)2017. június 9. (péntek) 19:00 - Kultúranews/5774_0_300.jpgEgyszerre két könyvbemutatónak adott ma helyet a Városi Könyvtár. Az Árpád Vezér Úti Fiókkönyvtárban az ózdi születésű írónő Kálnay Adél találkozott a gyerekekkel, hogy bemutassa nekik legutóbbi meseregényét. A Petőfi téri részleg vendége eközben Maros Edit volt, aki közönségtalálkozóra érkezett a helyi fiatalokhoz.

Kálnay Adél írónő gyakran megfordul Ózdon. Nemcsak gyökerei kötik a városhoz, a könyvtárral is jó kapcsolatot ápol. Tartott már rendhagyó irodalomórát, közönségtalálkozót és könyvbemutatót is a helyiek számára. Ezúttal a kisiskolásokhoz érkezett, hogy meséljen nekik eddig megjelent mesekönyveiről, és arról, hogyan születtek meg ezek a történetek. Elhozta magával „Embermesék, tündérmesék” címet viselő legutóbbi meseregényét, amely egyszerre szól a szülőkhöz, illetve a gyerekekhez.

„A szülőknek, a fiatal anyukáknak is próbáltam segíteni ezekkel a történetekkel, mert sok olyan esemény van a könyvben, ami minden nap megtörténik a gyerekekkel, de mis szülők nem mindig tudjuk, hogy reagáljunk ezekre. Hát ezekre adok ötleteket a könyvben, ezekre a reagálásokra” - mondta Kálnay Adél, író.

Ugyancsak az általános iskolásokat, de már kicsivel nagyobb korosztályt szólított meg a Városi Könyvtár másik rendezvénye. Ezen a helyszínen Maros Edit a „Hűvösvölgyi suli” című kamaszoknak szóló könyvsorozat szerzője volt a vendég. Műveiben a tinik nyelvén, az őket érintő témákat dolgozza fel. Írásainak sikerét  bizonyítja, hogy a sorozatnak hét kötete jelent meg.

„Olyan alapvető kamaszkori kérdéseket akartam megjeleníteni, ami őket foglalkoztatja. Az első szerelem, a pattanások, a szülőkkel való kapcsolat, a kamaszkori lázadások első csíráinak megjelenése. Ezeket a kérdéseket szerettem volna a könyveimbe belevinni” - nyilatkozta Maros Edit, író.

Maros Edit sok információt osztott meg hallgatóságával történeteinek hátteréről, azok főszereplőiről, és felelevenítette saját kamaszkori élményeit is. A diákok érdeklődve hallgatták az előadást, az írónő pedig szívesen válaszolt a feltett kérdésekre.


774_0_t 774_1_t 774_2_t 774_3_t
774_4_t 774_5_t 774_6_t 774_7_t
774_8_t 774_9_t 774_10_t 774_11_t
774_12_t 774_13_t
Vissza