Zöld csönd (képgalériával)2017. június 8. (csütörtök) 19:00 - Kultúranews/5764_0_300.jpgHatodik kötetével jelentkezett Fazekas József járdánházi író, költő. Könyvének bemutatóján Czinke Ilona a Városi Könyvtár volt munkatársa beszélgetett a szerzővel.

Fazekas József gimnazista korában kezdett el verseket írni, majd későbbi tanulmányai és munkája miatt ez hosszú évekre abbamaradt. Az újrakezdés után sorra jelentek meg művei. Legutóbbi kötete a „Zöld csönd” címet viseli, amely arra utal, hogy a benne szereplő írások megalkotója számára mennyire fontos a természet, a lelki nyugalom és az elmélyülés. A világról alkotott nézetei, emberi kapcsolatai, és szűkebb hazája iránti érzései fogalmazódnak meg verseiben, lírai hangvételű novelláiban. Új kötete 300 példányban jelent meg. Fazekas József pénteken Ózdon a Városház téren, vasárnap pedig Budapesten a Vörösmarty téren fogja dedikálni művét.

„Az ember az új kötetével mindig megmérettetik, hiszen minden egyes kötet újabb szintet üt meg vagy éppen nem üt meg. Az olvasó dönti el, hogy szereti vagy nem szereti. Nyilván ez egy kitárulkozást is jelent, annak világnak a megmutatását, ami engem érdekel. Engem pedig ez a vidék, és az itt élők sorsa, gondolata, problémája mindig is nagyon érdekelt, s ha alkalmam van így a nagy nyilvánosság előtt is megszólalni, akkor az számomra nagyon-nagy megtiszteltetés” - mondta Fazekas József, író, költő.


764_0_t 764_1_t 764_2_t 764_3_t
764_4_t 764_5_t 764_6_t 764_7_t
Vissza