Parázsló alkonyat (képgalériával)2017. június 4. (vasárnap) 20:43 - Kultúranews/5753_0_300.jpgNyomtatásban láttak napvilágot dr. Molnár Tamás vadásznovellái. Az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője hasonló szenvedéllyel hódol a vadászatnak és az írásnak, és e két dolog találkozásából születtek meg első kötetének írásai. „Parázsló alkonyat” című művét a Városi Könyvtárban mutatta be a nagyközönségnek.

Nagy érdeklődés övezte dr. Molnár Tamás első könyvének bemutatóját. A családtagokon, barátokon kívül több munkatárs és közeli ismerős is jelen volt a könyvtárbeli rendezvényen. A szerző egyik beszélgetőpartnere a könyv nyelvi lektora Simonné Rolof Judit volt, a másik moderátor pedig Szaka Attila. A kérdéseikre adott válaszok alapján dr. Molnár Tamás sokoldalúságát ismerhették meg az ankét résztvevői. Mindig is fontos volt számára a természet, a horgász és vadász szenvedélye, valamint élményeinek papírra vetése révén pedig még közelebb került ehhez a világhoz

„Olyan külön világ, amely megtisztítja az embernek a lelkét, az elméjét a mindennapok rohanásából és őrlőmalmából, egy kicsit a természet részévé lehet válni. És nemcsak akkor, amikor a tóparton ül az ember egy horgászbottal vagy az erdőt járja egy vadászpuskával, hanem akkor is, amikor ezeket az élményeket újraéli és újragondolja” - fogalmazott dr. Molnár Tamás, író, költő.

Dr. Molnár Tamás gimnáziumi évei alatt kezdett el írni, először verseket, majd hosszabb, rövidebb novellákat. Az elmúlt években négy országos irodalmi pályázaton vett részt, melyeken előkelő helyen végzett, így lett az Aranytoll és a Nimród Irodalmi díj birtokosa. A „Parázsló alkonyat” című novelláskötete 500 példányban jelent meg. A benne szereplő írások mindegyike személyes élményeken alapszik és a természetet szerető, tisztelő annak rendjét jól ismerő szerző gondolatait közvetítik az olvasó felé.

„Ha alcíme lehetne ennek a könyvnek, akkor az lehetne, hogy vadásztörténetek nemcsak vadászoknak, és én mindenkinek ajánlanám. Csupa szív és lélek ez az ember és maximalista. A műveiből pedig hihetetlen természet-, ember- és állatszeretet és melegség áramlik. Én csak legekben tudok róla beszélni. Biztos vagyok benne, hogy sokan fogják elolvasni, és szeretni ezt a könyvet” - mondta Simonné Rolof Judit, pedagógus.

A kötet egyik érdekessége, hogy Bodrogi Gyula színművész írt hozzá előszót, akit vadászismeretség köt a szerzőhöz. A könyvbemutatón az érdeklődök új arcát ismerhették meg dr. Molnár Tamásnak. A beszélgetés során nemcsak az életéről és írásait ihlető hobbijáról mesélt, hanem részletek is elhangoztak a novelláiból.


753_0_t 753_1_t 753_2_t 753_3_t
753_4_t 753_5_t 753_6_t 753_7_t
753_8_t 753_9_t
Vissza