Bűnügyi rejtély (képgalériával)2017. június 2. (péntek) 19:00 - Kultúranews/5748_0_300.jpgHarmadik könyvét mutatta be Harsányiné Kecskés Nikoletta a Városi Könyvtárban. A Greta May művésznév mögött rejtőző fiatal ózdi alkotó izgalmas, fordulatokkal teli krimiregényt írt „Egy gyilkos naplója” címmel. A szerző saját életéről, korábbi köteteiről és az írás folyamatáról mesélt hallgatóságának, miközben részleteket is felolvasott új könyvéből.

A ”Hiéna” és a „Bűnre nevelve” után újabb Greta May könyv jelent meg „Egy gyilkos naplója” címmel. A fiatal ózdi alkotó 10 évvel ezelőtt írta első regényét, rá két évre a másodikat, amit több éves kihagyás követett. Többek között ennek okairól, majd az újrakezdésről faggatta Nikolettát beszélgetőpartnere Jakab Krisztina a Városi Könyvtár vezetője. Szó esett természetesen új művéről is, ami a szerző véleménye szerint sok tekintetben másabb előző munkáihoz képest.

„Sokat változott a stílus, témájában sem folytatódik, bár az első kettő kapcsolódott egymáshoz. Ez a harmadik annyiban mégis hasonlít, hogy a bűnügyi témától nem szakadtam el, hiszen ezt is a krimi kategóriába sorolhatjuk, viszont annyiban lett más, hogy könnyedebb lett, kicsit csajosabb, de ettől függetlenül ugyanúgy bővelkedik izgalmakban” - mondta Harsányiné Kecskés Nikoletta, író.

Nikoletta a bíróságon dolgozik, és általában a nyári törvénykezési szünetet kihasználva veti bele magát az írásba. Új könyvét tavaly novemberre fejezte be, majd elküldte a kiadónak. A kedvező fogadtatást követően 500 példányban jelent meg a krimiregény. A könyv bemutatójára a szerzőt családja, barátai és munkatársai is elkísérték, akik közül többen is olvasták már a művet.

„Nagyon tetszett a regény, szerintem a másik kettőhöz képest még kiforrottabb, izgalmasabb. Én magam krimikedvelő vagyok, a műfajt amúgy is szeretem, ez a könyv pedig az igazi ínyenceknek való, akik tudják értékelni a finoman elrejtett izgalmat a műben” - nyilatkozta Érsek Zsuzsa.

Harsányiné Kecskés Nikoletta könyvbemutatója a 88. Ünnepi Könyvhét nyitórendezvénye volt. A szerzővel legközelebb június 9-én a Városház téri könyvheti sátras dedikáláson találkozhatnak majd az érdeklődők. Rajta kívül még számos helyi író, költő és távolabbról érkező vendégek is jele lesznek a rendezvényen.


748_0_t 748_1_t 748_2_t 748_3_t
748_4_t 748_5_t 748_6_t 748_7_t
748_8_t 748_9_t 748_10_t 748_11_t
748_12_t 748_13_t
Vissza