Főzni jó (képgalériával)2017. május 30. (kedd) 19:00 - Városnews/5734_0_300.jpgÚj gasztronómiai könyvével mutatkozott be Hegyi Barbara az ózdi közönség előtt. A Jászai Mari-díjas színésznővel a Városi Könyvtárban találkozhattak az érdeklődők. A program résztvevői nemcsak a gazdagon illusztrált kötet megszületésének körülményeit ismerhették meg, hanem a szerző új arcát is. A színház mellett szóba került az egészséges életmód, az ételek szeretete, a harmónia és a család is.

Az Ünnepi Könyvhét előfutára volt az a program, amelyen Hegyi Barbarával és új szakácskönyvével találkozhattak az érdeklődők. A művésznő már korábban is írt hasonló művet „Abraka Babra” címmel, amely 2012-ben megnyerte a Libri Aranykönyv díját gasztronómiai kategóriában. Városunk egyik állomása volt az „Alkalomadtán” című könyv népszerűsítő körútjának. Hegyi Barbara nem egyedül érkezett a közönségtalálkozóra, beszélgetőpartnere Szűcs Anikó újságíró volt. Egy színházi riporttal kezdődőt az ismeretségük 2009-ben, a könyvek kapcsán pedig újabb munkaviszony alakult ki közöttük.

„Most már ott tartunk, hogy ez egy jubileumi alkalom, hiszen ez már a huszonötödik könyvbemutatónk. Ezt körülbelül két évre kell elosztani, körülbelül 2015 tavaszától kezdtük el, szerte az országban mindenfelé jártunk” - mondta Szűcs Anikó, újságíró.

Hegyi Barbaráról köztudott, hogy szenvedélye a főzés, szívesen készít desszerteket és főételeket, a hagyományos ízek mellett pedig nagy kedvvel kísérletezik a fűszerekkel és a hozzávalókkal. A gazdagon illusztrált kötet azonban nem csak receptek gyűjteménye, az egyes ételek elkészítéséhez fűződő sztorik, személyes történetek is helyet kaptak a könyv oldalain. A szerző olyan menüsorokat állított össze, melyeket egy-egy rendkívüli vagy teljesen hétköznapi alkalom ihletett.

„Annyi nőtől hallottam, hogy milyen szörnyű dolog a konyhába való bezártság, és ez nekik milyen teher. Arra gondoltam, hogy talán ezért tudnék nekik ötleteket adni, hogy ez azért nem is olyan drámai dolog. Nekem is belefér, pedig tíztől kettőig próbálok a színházban, fél háromkor hazamegyek főzni egy ebédet vagy vacsorát, utána pedig hatkor visszamegyek a színházba játszani. Be kell osztani az időt, de mégiscsak belefér, és hátha ebből valaki nyer valamilyen inspirációt” - fogalmazott Hegyi Barbara, színművész.

A közönségtalálkozó teltházas érdeklődéssel zajlott. A művésznő közvetlen hangnemben mesélt közönségének a főzés iránti szenvedélyéről, megosztotta velük gyermekkori emlékeit, de szóba került természetesen a színház világa, a szabadidő, a család és az is, hogy bármibe kezdünk is, azt csakis teljes odaadással érdemes csinálni. Hegyi Barbarát nemcsak beszélgetőpartnere faggatta, a művésznő szívesen válaszolt a közönség kérdéseire is.


734_0_t 734_1_t 734_2_t 734_3_t
734_4_t 734_5_t 734_6_t 734_7_t
734_8_t 734_9_t 734_10_t 734_11_t
734_12_t
Vissza