Könyvtári nevettetők (képgalériával)2017. május 24. (szerda) 19:00 - Városnews/5715_0_300.jpgA közelgő gyermeknap alkalmából vidám előadás várta a kisiskolásokat a Városi Könyvtárban. Egy miskolci duó érkezett a fiatalokhoz, akik interaktív játékra, képzeletbeli Föld körüli utazásra invitálták a gyerekeket. A műsort sok zene, különböző próbatételek és rengeteg humor színesítette.

Bobó és Karcsi bácsi neve nem ismeretlen az ózdi gyerekek számára. Többször jártak már városunkban, főként óvodásokat szórakoztattak műsoraikkal. Ezúttal a Városi Könyvtár meghívására érkeztek, ahol közel száz kisiskolás várta őket. A duó már húsz éve működik ebben a formában. Fennállásuk óta rengetek helyszínen léptek fel, főként a megyét járják vidám előadásaikkal.

„Körülbelül 9-10 éves korig ezek a gyerekek mindenre vevők, ami játékos és mókás. Én úgy érzem, hogy a különbség a kistelepülések, közepes és nagy városok, valamint a főváros szintjén jobban megvan. Ahol több inger éri a gyerekeket, ott azt látjuk, hogy teljesen másra fogékonyabbak, mint kisebb helyeken” - mondta Popovics Pál "Bobó", előadó.

A lendületes duó igyekszik mindig az adott korosztályhoz igazítani műsorát. Az ózdi gyerekekkel is hamar megtalálták a hangot, sőt alaposan át is mozgatták őket egy kis tánccal és különböző ügyességi feladatokkal. A bohóc páros különlegessége, hogy annak idején két lelkes apuka találkozásából nőtte ki magát a mostani formáció.

„Egy helyre jártak a gyermekeink óvodába, mi összefutottunk a Palival és megkértek minket, hogy vigyázzunk a gyerekekre. Ez annyira jól sikerült, hogy akkor azt mondtuk, csináljuk egy műsort valami olyat, ami még nincs, és így lett belőlünk Bobó és Karcsi bácsi” - nyilatkozta Papp Csaba "Karcsi bácsi", előadó.

A vidám előadás résztvevői hat helyi általános iskolából érkeztek. Az alsó tagozatos diákok nagyon élvezték a műsort, képzeletbeli utazást tettek az egyes világrészeken, és megismerkedtek az ott élő gyerekek játékaival és szokásaival is.


715_0_t 715_1_t 715_2_t 715_3_t
715_4_t 715_5_t 715_6_t 715_7_t
715_8_t 715_9_t 715_10_t 715_11_t
Vissza