Őszi évad2012. szeptember 7. (péntek) 15:00 - Kultúranews/569_0_300.jpgJövő héttől indul a Városi Könyvtár őszi szezonja. Az intézmény a nyári szünetben sem pihent. Idén is folytatta a két évtizedes hagyománnyal bíró olvasótáborát, emellett pedig az iskolákkal közös programjaira is várták a gyerekeket. Szeptemberben új lendülettel vágnak bele a szakmai munkába, melynek célja most is az olvasás népszerűsítése.

A Városi Könyvtár nemcsak az intézmény falain belül, hanem a szabadban is számos kikapcsolódási lehetőséget nyújtott a nyáron. Idén a saját táborok mellett pályázati összefogás keretében a város néhány iskolájával együttműködve is kínáltak programokat.

A pedagógusok és a könyvtárosok továbbra is szoros kapcsolatban lesznek egymással. A foglalkozások az idei tanévben is a készségfejlesztést és az olvasás népszerűsítését szolgálják. Játékok és vetélkedők formájában tanítják meg a gyerekeket olyan fontos témákra, amelyek iránt az iskolapadban ülve talán kevésbé érdeklődnének.

- Az idei programkínálat nemcsak a gyerekeknek, hanem a felnőtteknek is tartalmas szórakozást fog nyújtani - mondta el kedden, az Ózdi Városi Televízió Kaleidoszkóp című műsorában Jakab Krisztina, az intézmény vezetője.

Jövő héten szerdán Gobelinkiállítás várja az érdeklődőket, csütörtökön pedig folytatódik a könyvtár hagyományos, kitekintő sorozata, amelyben most Uppony mutatkozik be. Azt azt követő hétvégén a Kulturális Örökség Napjainak programjaival készül a Városi Könyvtár, a Városi Múzeummal és az Olvasóval együttműködésben.

Vissza