Költői véna (képgalériával)2017. május 13. (szombat) 15:28 - Kultúranews/5672_0_300.jpgVerseskötetével mutatkozott be dr. Zöld Attila a Városi Könyvtárban. Az Ózdi Kórház Sürgősségi Osztályának vezető főorvosa „Magamból magamba” címmel írta meg 60 verset tartalmazó művét, amellyel – mint ahogy a szerző is fogalmaz – egyfajta különleges utazásra invitálja olvasóit. A közelmúltban megjelent kötet önvallomás is egyben.

Dr. Zöld Attila a gimnáziumi önképző körben szerette meg a verseket, ifjúkori költeményei irodalmi folyóiratban jelentek meg, majd a tanulmányok és az orvosi pálya miatt sokáig feledésbe merült az írás. Az évtizedek alatt felgyülemlett érzelmek kis bátorításra előtörtek, és verseskötet formájában öltöttek a nemrégiben testet. A sorok között a férfi, a férj, a családapa, az orvos, Székelyföld szülötte, a kultúra elkötelezett híve, valamint a bizonytalanságtól és az elmúlástól rettegő ember gondolatai fogalmazódnak meg.

„Megszületünk, kezdünk kibontakozni magunkból, kinyúlunk a világ felé, különböző hatások érnek bennünket, gyerek, család és végül megint nagyon egyedül maradunk, hiszen az emberi élet vége nagyon magányos. Tulajdonképpen a könyvnek ez az üzenete, magamból kiindulva és visszatérve magamba, ez a tematikus felépítése a kötetnek” - nyilatkozta dr. Zöld Attila, amatőr költő.

A szerző megfogalmazása szerint írásai belső énjének rögzített beszélgetései a külvilággal, és ezeket szerette volna megosztani másokkal is. A főorvos első verseskötetének bemutatójára kollégái és barátai is ellátogattak.

„Nagyon emberiek és szívhez szólóak az írásai, amiket már olvastam tőle. Ez tükrözi az egész szemléletét, azt amit a gyerekkorából hozott magával, az erdélyi gyökereket. Nagyon szimpatikusak a meglátásai és az írásai” - mondta Németh Mária.

A kötet 200 példányban jelent meg, oldalait a szerző lányának, Zöld Katalinnak az illusztrációi díszítik. A könyvbemutatón a szerző beszélgetőpartnere Fazekasné Szabján Erika, a Szép Szó Irodalmi Kör vezetője volt, a kötet egyes verseit pedig Szaka Attila és Vámos Fruzsina előadásában hallhatta a közönség.


672_0_t 672_1_t 672_2_t 672_3_t
672_4_t 672_5_t 672_6_t 672_7_t
672_8_t 672_9_t 672_10_t
Vissza