Iskolahívogató2012. augusztus 29. (szerda) 16:05 - Oktatásnews/535_0_300.jpgA közelgő tanévkezdéshez csinált kedvet az Árpád Vezér Úti Fiókkönyvtár „Iskolahívogató” programja. A résztvevő gyerekek versekkel, dalokkal játékosan készültek az idei tanévre, közben pedig tanszereket is készítettek. A rendezvénnyel az intézmény nem titkolt célja az volt, hogy népszerűsítsék az olvasást és a könyvtárlátogatást.

Nagy volt a nyüzsgés ma a könyvtárban. Ottjártunkkor bábokat, könyvjelzőket, órarendeke+t készítettek a gyerek. A város különböző iskoláiból érkeztek a programra, de volt közöttük pár óvodás is, aki idén ül majd be az iskolapadba. A nyár utolsó napjait kihasználva ma még a játéké volt a főszerep.

25-en szorgoskodtak az idei iskolahívogatón. Többségük már visszatérő vendég, de akadt olyan is, aki most először kapcsolódott be a programba. A játszóházban az elsősök tiszteletére egy verset is megtanultak a gyerekek.

A Városi Könyvtár munkatársai tartották a foglalkozásokat a kicsiknek. A szeptember a tanévkezdéssel együtt nekik is egy új szezont jelent. Az Iskolahívogató Játszóház is része a programsorozatoknak. Itt szórakoztató formában igyekeznek rávenni a gyerekeket az olvasásra.

A Városi Könyvtár az iskolákkal együttműködésben az idei tanévben is rengeteg játékos és ismeretterjesztő programot kínál, amelyek célja, hogy minél több gyermekkel megismertessék a könyvek világát.

Csápenszky Erna

Vissza