Pincétől padlásig (képgalériával)2017. január 24. (kedd) 19:00 - Városnews/5305_0_300.jpgCsütörtöktől vasárnapig zárva tart a Városi Könyvtár. A Petőfi téri épületben tavaly márciustól folynak állagmegóvási, javítási és felújítási munkálatok. Most a folyóirat olvasó helyiséget – amely eddig a beiratkozási övezetben volt kialakítva – áthelyezik egy újonnan kialakított területre, így csendesebb, nyugodtabb környezetben fognak tudni olvasni a könyvtárkedvelők.

Egy sikeres pályázatnak köszönhetően több szinten is megújul a Városi Könyvtár épülete. A Startprogram Iroda helyi sajátosságokra épülő programjának egyik programeleme a közművelődési intézmény felújítása. A 10 millió forintos beruházás célja, hogy szebbé, komfortosabbá váljanak az egyes helyiségek, és a könyvtári munkavégzéshez is minőségibb feltételeket teremtsenek. Ez az összeg csak az anyagköltséget foglalja magába, a szak- és segédmunkát a közmunkások végzik. A munkálatok tavaly márciusban el is kezdődtek és a tervek szerint február 28-án fejeződnek be. Jelenleg húsz fős állomány dolgozik a pinceraktárakban, de a padlástérben is folyamatos a munkavégzés.

„Ami már befejeződött az maga a falaknak a szigetelése, egy injektálással történő befúrásos eljárással. Megtörtént a vakolásoknak a kijavítása, amely a pincehelyiségekben negyven-ötven százalék vakolást jelentett. Történik a tisztasági festés és a villanyszerelők már nagyrészt végeztek” - nyilatkozta Tanács István, a Startprogram Iroda belsőépítészeti műszaki vezetője.

Bár a munkálatok nagy felfordulással járnak, de ez az intézmény eddigi működésében nem okoz fennakadást. Most a folyóirat olvasó helyiséget –  amely eddig a beiratkozási övezetben volt kialakítva – áthelyezik egy újonnan kialakított területre, így csendesebb, nyugodtabb környezetben fognak tudni olvasni a könyvtárkedvelők.

„Itt a földszinten egy új helyiséget hoztunk létre, alakítottunk ki, ez 25 négyzetméter területnövekedést jelent a könyvtárnak és a területek átrendezésével ezt nyitjuk meg az olvasók előtt” - mondta Selmeci Attiláné, a Városi Könyvtár megbízott vezetője.

Ezekből a munkálatokból a könyvtár minden dolgozója aktívan kiveszi majd a részét, hiszen ez több, mint húszezer kötet újrarendezését és átpakolását foglalja magába. Az átrendezés ideje alatt a Városi Könyvtár három napig, vagyis január 26-án, 27-én és 28-án zárva tart, ez alatt az idő alatt az Árpád Vezér úti Fiókkönyvtár várja a könyvtárhasználó ózdiakat.


305_0_t 305_1_t 305_2_t 305_3_t
305_4_t 305_5_t 305_6_t 305_7_t
305_8_t 305_9_t 305_10_t 305_11_t
305_12_t 305_13_t
Vissza