Művészi ábrázolás (képgalériával)2017. január 19. (csütörtök) 19:00 - Kultúranews/5288_0_300.jpgPapp Cecília képeiből nyílt kiállítás a Városi Könyvtárban. Az ózdi festőművész tárlata része a Magyar Kultúra Napjához kapcsolódó rendezvénysorozatnak. Az alkotó elismert tagja az Ózdi Képzőművészeti Egyesületnek, nevét és munkáit nemcsak itthon, hanem külföldön is ismerik. Válogatott festményeit felvonultató kiállítását március végéig tekintheti meg a helyi közönség.

Alkalomhoz illő szavalat és fuvolazene nyitotta meg Papp Cecília ózdi festőművész kiállítását. A Városi Könyvtár előcsarnokában Selmeci Attiláné az intézmény megbízott vezetője köszöntötte az egybegyűlteket, majd Turiné Orosz Margit az Ózdi Képzőművészeti Egyesület elnöke méltatta az alkotó munkásságát, művészi alázatát és a természethez fűződő viszonyát, amelynek lenyomata ott van minden egyes festményén.

„Azzal a frissességgel, fiatalsággal és profizmussal alkot, és teszi a dolgát, amit az évek során már összegyűjtött a nagy mesterektől. Nagyon dicséretes, amit Ő csinál hétköznapi emberként” - mondta Turiné Orosz Margit, az Ózdi Képzőművészeti Egyesület elnöke.

Alkotótársak, barátok, ismerősök és ismeretlen érdeklődők is ellátogattak Papp Cecília kiállításának megnyitójára. A festőművész főként olajjal dolgozik, de szívesen használja az akvarell és az akril festéket, olykor pedig vegyes technikát is alkalmaz. Képi világát a realista festészeti stílus jellemzi, elkötelezett híve a lírai expresszív megjelenítésnek. Tárlatának válogatott anyagát javarészt tájképek és csendéletek alkotják.

„Nem mindegy, hogy milyen szín, milyen szín mellé kerül, hiszen a színeknek összhangban kell lenniük egymással. Mondhatjuk, hogy minden szín harmonizál egymással és használható, de nem mindegy, hogy melyik árnyalata a hideg, illetve meleg színeknek. Fontos a másodlagos, harmadlagos színeknek is az egymáshoz kapcsolódása. Ezeket keményen meg kell tanulni, ez a képzőművészetnek a szakmai része tulajdonképpen” - fogalmazott Papp Cecília, festőművész.

Papp Cecília alkotóévei során számtalan díjazásban részesült, festményeit eddig több mint 250 hazai és 10 nemzetközi tárlaton láthatta a közönség. Egyéni kiállításainak száma meghaladja a 60-at, és a helyi publikum is jól ismeri, hiszen többször mutatta már meg munkáit az itt élőknek. Festőversenyek és alkotótáborok rendszeres résztvevője, a helyi képzőművészek egyesületének oszlopos tagja. Alkotótársai nagyra becsülik látásmódját, ábrázolási technikáját és azt a töretlen szenvedélyt, ami a művészetét jellemzi. Papp Cecília kiállítása március 28-ig várja az érdeklődőket.


288_0_t 288_1_t 288_2_t 288_3_t
288_4_t 288_5_t 288_6_t 288_7_t
288_8_t 288_9_t 288_10_t 288_11_t
288_12_t 288_13_t 288_14_t 288_15_tVissza