Politikai csatározások (képgalériával)2016. november 24. (csütörtök) 19:00 - Önkormányzatnews/5104_0_300.jpgJövő évi városi autóbusz közlekedés, pályázat a sportcsarnok felújítására, az Ózd Városi Rendészet vezetői állására kiírt pályázat elbírálása – egyebek mellett ezek a napirendek szerepeltek Ózd Város Önkormányzata Képviselő-testületének ma délelőtti ülésén. A politikai csatározásoktól sem mentes tanácskozás egy nyilatkozat felolvasásával kezdődött.

„Ezúton elhatárolódunk az egyik legnagyobb közösségi portálon megjelenő, törvénytelen módon készített lejárató szándékú és ellentéteket szítani kívánó megosztásoktól” - egyebek mellett erről szólt az a nyilatkozat, amelyhez a napirendi pontok tárgyalása előtt 7 képviselő aláírásával csatlakozott.

Zárt ülés helyett nyílt ülésre voksoltak az önkormányzati testület tagjai a helyi autóbusz közlekedéssel kapcsolatos feladat ellátására kiírt pályázat elbírálásával kapcsolatban, amelyet egyetlen pályázó révén 2017-től is az Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. lát majd el. Janiczak Dávid polgármester a jövő évre tervezett 200 Ft-os bérletáremelést egy módosító javaslattal próbálta kivédeni, amely szerint az önkormányzat átvállalta volna ezt a költséget.

Vitális István azzal érvelt, hogy már az évi 86 milliós támogatás is megterhelő az önkormányzatnak és a módosító javaslat nem egyszeri kifizetésről szól.

„Több 10 millió forintról beszélünk, nem az a kérdés, hogy plusz 4 és fél milliót elbír-e az önkormányzat, hanem, hogy egyáltalán a jelenlegi szintet tudja-e hosszútávon biztosítani” - mondta Vitális István, önkormányzati képviselő.

Fürjes Pál ugyan díjazta, hogy az önkormányzat saját lehetőségein belül támogatja ezt a szolgáltatást, de szerinte csak kevesen részesülnének ebből.

„A lakosság kb. 6 %-át fogjuk ezzel támogatni, a bérletvásárlókat, a 94 % ebben a támogatásban nem részesül. Tehát nagyon nagy a felelősség, aki nem veszi igénybe a bérletet, az ebből a plusz 5 millió forintos támogatásból nem részesül” - fogalmazott Fürjes Pál, önkormányzati képviselő.

Végül a módosító javaslat nem kapott többséget, így emelkednek a bérletárak, a megkötendő közszolgáltatási szerződés alapján pedig az önkormányzat kevéssel több, mint 86 millió forintot biztosít a közösségi közlekedés ellentételezésre.

Zárt ülésen döntöttek a városi rendészet vezetőjének személyéről, akinek megbízatása január elsejétől, határozatlan időre szól.

„A képviselő-testület a mai napon zárt ülésen döntött arról, hogy az Ózd Városi Rendészet vezetője az eddigi megbízott vezető Talján Róbert lesz, így a következőkben ő fog felelni a városi rendészet munkájáért” - nyilatkozta Janiczak Dávid, polgármester.

Pályázatot nyújt be az önkormányzat a sportcsarnok felújítására, amely a küzdőtér, valamint a csarnok általános világításának korszerűsítését, a lelátórész és 2 öltöző, valamint az edzőterem felújítását foglalja magába.

„Az elnyerhető támogatás felső határa 50 millió forint, számításaink szerint közel ennyibe kerülnének az imént felsorolt elemek, az önerő pedig 30 százalék. Tisztában vagyunk azzal is, hogy az épület tetőszerkezete is felújításra szorul, azonban másik két pályázatba is bevontuk a sportcsarnokot” - mondta Fidrus Péter, alpolgármester.

Több kérdés és felvetés is elhangzott a kérdéssel kapcsolatban, dr. Mészáros Miklós, jól ismerve a sportcsarnok történetét, a rövid határidőért a pályázat kiíróját kritizálta.

„Kérném, hogy most már ne arról vitatkozzunk, hogy mi és hogyan, örüljünk annak, hogy van egy olyan csapat, hogy 3 nap alatt képes volt egy pályázatot összerakni” - fogalmazott dr. Mészáros Miklós, önkormányzati képviselő.

A mai testületi ülésen, a 12 napirendi pont között döntöttek arról is a képviselők, hogy nem lesz Ózdon rendelet a türelmi zónákról, jóváhagytak több alapítványi támogatást is, de elfogadták a város közterületeire vonatkozó téli válságtervet is.


104_0_t 104_1_t 104_2_t 104_3_t
104_4_t 104_5_t 104_6_t 104_7_t
104_8_t 104_9_t 104_10_t 104_11_t
104_12_t 104_13_t 104_14_t 104_15_t
Vissza