Módosított szerződés (képgalériával)2016. november 15. (kedd) 19:00 - Önkormányzatnews/5063_0_300.jpgHolnap zárják le a hazai Felsőoktatási Tájékoztató szerkesztését. Azért, hogy a 2017-es kiadványba bekerülhessen az Ózdi Felsőoktatási Képzési Központ ma rendkívüli ülést tartott Ózd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete.

Az egyetlen napirendi pontban a Miskolci Egyetemmel kötött Együttműködési Megállapodás módosításához járultak hozzá a képviselők. Ennek értelmében az önkormányzat legalább 8 éves időtartamra, ingyenes használati szerződést köt az egyetemmel, amely szerint a Tiszti Kaszinó épületéből biztosítja az oktatási tevékenységhez szükséges helyiségeket, berendezéseket, oktatástechnikai eszközöket, ezek üzemeltetését és a rezsiköltséget.
 
2017. szeptemberétől Ózdon csak a Kaszinó épületében indul anyagmérnöki és szociális munka alapképzési szak, nappali képzési rendben, 30-30 fő maximális hallgatói létszámmal. Korábban a MaNDA Digitális Erőmű épülete is szerepelt a helyszínek között, de az mára már nem része az ózdi képzésnek. Az pedig, hogy a volt Türr István Képző és Kutató Intézet ózdi épületegyüttese a későbbi tanévekben helyet ad-e a felsőoktatásnak, egyelőre még kérdéses.

„Az utolsó módosításon esett át a Miskolci Egyetemmel kötött együttműködési megállapodásunk, ennek köszönhetően 2017. szeptemberétől a Kaszinó épületében elindulhat az ózdi felsőoktatás. A holnapi napon, november 16-án zárják a Felsőoktatási Tájékoztató szerkesztését, abba így már bekerülhet az ózdi felsőoktatási képzési helyszín. Bízom benne, hogy sokan igénybe fogják venni és nem fogják elhagyni városunkat, valamint a térségből is érkeznek majd az itt meghirdetett szakokra” - nyilatkozta Janiczak Dávid, polgármester.


063_0_t 063_1_t 063_2_t 063_3_t
063_4_t
Vissza