Városházi döntések (képgalériával)2016. október 27. (csütörtök) 19:00 - Önkormányzatnews/5012_0_300.jpgÚj intézmény alapítása, egy határon átnyúló pályázat benyújtása, szobor és ifjúsági ház felújítás, az Ózdi Súlyemelő és Fitness Club tevékenysége - egyebek mellett ezek a napirendek szerepeltek az önkormányzata képviselő-testületének mai ülésén. Az alig több mint egy órás tanácskozáson 13 téma került terítékre.

Új intézmény alapításáról döntött ma a képviselő-testület. Erre törvényi változás miatt volt szükség, mert január elsejétől kizárólag a járásszékhely települési önkormányzat fenntartásában működhet gyermekjóléti központ.

„Mostanáig kistérségi feladatellátásban láttuk el ezeket a gyermekvédelmi feladatokat, ezért döntött most a képviselő-testület az Ózdi Család- és Gyermekjóléti Központ létrehozásáról. Ezzel kizárólag az önkormányzat hatáskörébe fog tartozni a gyermekvédelmi feladatok ellátása, így zavartalanul folytatódhat tovább a működés 2017. január elsejétől is” - nyilatkozta Janiczak Dávid, polgármester.

A Sajó-Rima Európai Területi Társulás tagjaként hozzájárult az önkormányzat egy pályázat benyújtásához is egy szlovák-magyar együttműködési program keretében, amely a közintézmények és az állampolgárok határon átnyúló együttműködését javítja.

„A támogatás összértéke 100 ezer euró, ebből Ózd Város önkormányzata 25 ezer euróban részesülne. Ehhez szükséges az önerőt biztosítani” - mondta Farkas Péter Barnabás, alpolgármester.

Az idei városrehabilitációs feladatokra biztosított keretből, a beérkezett igények alapján megújul a Gyújtó téren álló Kisfaludi Strobl Zsigmond által alkotott Hengerész szobor talapzata, amely balesetveszélyes, emellett a több mint 300 ezer forintos összegből felirat is kerül a szobor alá, amely az alkotót és a szobor címét is jelzi majd az arra látogatóknak.

Ugyanebből a keretből újul meg Szentsimonban a Kultúrház melletti Ifjúsági Ház is, itt azonban a 350 ezer Ft kiegészül egy 1 milliós területrész-értékesítésből származó bevétellel, amely ugyancsak a Szentsimoni Kultúrházhoz kapcsolódik.

„Nem egy teljes körű felújításról van szó, hanem egy olyan állagmegóvásról, amely a közeljövőben használhatóvá teszi az épületet. Jelenleg beázik, nincs benne fűtés” - fogalmazott Vitális István, önkormányzati képviselő.

Tájékoztatóként került napirendre a képviselő-testületi ülésen az Ózdi Súlyemelő és Fitness Club tevékenysége.

„Jelen pillanatban az Ózdi Súlyemelő és Fitness Club Magyarországon ötven szakosztály közül az első helyen áll” - mondta Fekete József, az Ózdi SFC edzője.

A klub sporttörténelmet írt Ózdon, olyan szempontból is, hogy semmilyen sportágban nem volt még arra példa, hogy egy egyesületből egyszerre négy utánpótláskorú versenyző képviselje hazánkat, városunkat kontinensviadalon. A tájékoztató elkészülte óta pedig már azt is tudjuk, hogy Dúl Ádám személyében harminc év után újra van férfi magyar bajnok súlyemelője a városnak, Nagy Nikoletta pedig már tizenegyedszer lett hazai bajnok, ezúttal Kecskeméten.


012_0_t 012_1_t 012_2_t 012_3_t
012_4_t 012_5_t 012_6_t 012_7_t
012_8_t
Vissza