Pénzügyi kérdések (képgalériával)2016. október 26. (szerda) 19:00 - Önkormányzatnews/5001_0_300.jpgVita nélkül zajlott le a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság aktuális ülése. Az alig több mint félórás tanácskozáson új intézmény alapításáról, szlovák-magyar együttműködésen alapuló pályázat benyújtásáról és városrehabilitációs feladatokról is szó esett, az Ózdi Távhő Kft. ügyvezetője pedig a 2016/2017. évi gázbeszerzési szerződését is bemutatta a döntéshozóknak.

Tartó Lajos helyett ezúttal Arany Géza László elnökletével tartották meg a Városháza nagy tanácstermében a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság soron következő tanácskozását. A döntéshozók elsőként egy gyermekvédelemmel foglalkozó intézmény alapításáról egyeztettek. Ennek létrejöttét az országos jogszabályok módosítása tette indokolttá városunkban.

„Mi korábban kistérségi szinten oldottuk meg a gyermekvédelmi feladatok ellátását, így abból az intézményből most ki kell venni ezeket a feladatokat és Ózd Város Önkormányzata egy új intézmény alapítását tűzte ki célul, amit a képviselő-testületi ülésen fogunk tárgyalni. Ez az intézmény az Ózdi Család- és Gyermekjóléti Központ lesz, ami 2017. január 1-jétől kezdheti meg működését és így biztosítani tudjuk a városban az ellátás folyamatos színvonalát” - fogalmazott Janiczak Dávid, polgármester.

Az új intézmény vezetésével egy évig a család- és gyermekjóléti központ jelenlegi szakmai egységvezetőjét, Mészáros-Bányai Zsuzsát bízták meg a Bizottság tagjai, a végleges döntést azonban a Képviselő-testület hozza majd meg.

Második napirendi pontként a Sajó-Rima Európai Területi Társulás által a szlovák-magyar együttműködési program keretében kidolgozott pályázat benyújtásáról esett szó. Kedvező elbírálás esetén a következő hónapokban számtalan együttműködés és program valósulhat meg a térségben.

„Összesen 4 település van ebben a szervezetben, ezek együtt nyújthatják be a pályázatot. Oktatási és kulturális vonalon jelent ez erősítést. Többek közt ide tudjuk csábítani azokat a Felvidéken élő fiatalokat, akik az ózdi főiskolán szeretnének tanulni” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

A tanácskozás záró harmadában az Ózdi Távhő Kft. 2016/2017. évi gázbeszerzési szerződéséről készült tájékoztatót is megismerhették a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság tagjai. Halász Sándor ügyvezető elmondása szerint sikerült előnyös megállapodást kötniük, így bíznak benne, hogy hosszan tartó kemény fagyok nem lesznek idén télen, mert akkor jelentős megtakarítást tudnának elérni a tavaszra.


001_0_t 001_1_t 001_2_t 001_3_t
001_4_t 001_5_t 001_6_t
Vissza