Rendhagyó történelemóra (képgalériával)2016. október 4. (kedd) 19:00 - Oktatásnews/4927_0_300.jpgRendhagyó történelemóra várta az iskolásokat ma délelőtt a Városi Könyvtárban. Regős József szilvásváradi barlangkutató a Bükk-vidék őstörténeti különlegességeit mutatta be a diákoknak.

Az előadáson sok érdekes információ hangzott el a geológiai valamint régészeti szempontból is méltán híres területről. Regős József fotókkal is illusztrálta az elhangzottakat és sok olyan történetet megosztott hallgatóságával, amelyek személyes élményein alapulnak. Az előadó mesélt a barlangrendszerekről, a régészeti emlékekben gazdag lelőhelyekről és azokról a kutatásokról is, amelyek a Bükk-vidék különlegességét bizonyítják. A barlangkutató szakember lelkesen adta át tudását a fiataloknak. Célja az volt, hogy felkeltse az érdeklődésüket a téma szépsége, érdekessége iránt.

„A jövő ezen a generáción fog múlni. Tehát ha az ő tudásukat, érdeklődésüket minél jobban ki tudjuk nyitni, akkor annál gazdagabb tudású generáció fog felnövekedni. A kíváncsiságukat kell felébreszteni. Kevés az, hogy a tölcsért a fejükre rakjuk, és öntjük beléjük a tudományt. Ez egy ideális állapot lenne, de ez nem működik” - fogalmazott Regős József, barlangkutató.


927_0_t 927_1_t 927_2_t 927_3_t
927_4_t 927_5_t
Vissza