Könyvklub alakult2016. szeptember 28. (szerda) 19:00 - Kultúranews/4901_0_300.jpgKönyvklub alakult a Városi Könyvtárban. A civil kezdeményezés ötlete pár évvel ezelőtt fogalmazódott meg, de az elképezés csak most realizálódott. A klub célja az olvasás népszerűsítése és a közös könyvélmények megbeszélése.

Az olvasókör alakuló ülésén a Városi Könyvtár munkatársai is jelen voltak, hiszen a közművelődési intézmény nemcsak helyet ad majd a jövőben az összejöveteleknek, hanem kölcsönözhető könyvekkel is támogatja a klubélet zavartalan működését. Egyelőre csak pár taggal indult az első foglalkozás, de a szervezők korra és nemre való tekintet nélkül további könyvbarátok csatlakozására is számítanak.

„A Városi Könyvtár nagy segítséget nyújt a a szervezésben. Egy külön kis klubhelyiséget alakítottunk ki a klub számára. Terveink szerint közösen választanánk ki az elolvasásra szánt könyveket, havonta egyszer találkoznánk és az olvasott könyvet beszélnénk át. Természetesen, ha felhozódnak olyan emlékek, élmények, amelyek ehhez kapcsolódnak, vagy akár olyan fejezetek, kifejezések, amelyek különösen tetszettek, akkor azokat is meg tudnánk beszélni” - mondta Juhász Tamásné, főszervező, Könyvklub alapító.


901_0_t 901_1_t 901_2_t 901_3_t
901_4_tVissza