Testületi döntések (képgalériával)2016. augusztus 30. (kedd) 19:00 - Önkormányzatnews/4804_0_300.jpgA foglalkoztatás elősegítéséről, a munkanélküliség visszaszorításáról tanácskozott ma délelőtt a képviselő-testület. Városunk a putnoki önkormányzattal és a megyei kormányhivatallal közösen nyújt majd be pályázatot a foglalkoztatás elősegítésére. Emellett az Integrált Településfejlesztési Stratégia, valamint a közösségi közlekedés is napirendre került.

Öt napirendi pontot vitatott meg ma délelőtti rendkívüli ülésén városunk képviselő-testülete. A városatyák először egy támogatási kérelem benyújtásáról határoztak. Konzorciumi partnerként vesznek majd részt azon a pályázaton, amely a foglalkoztatást hivatott elősegíteni. Ebben a megyei kormányhivatal és Putnok önkormányzata áll majd Ózd oldalán.

„Ennek lényege, hogy Ózdon és térségében olyan helyi foglalkoztatási együttműködések kerülnek megvalósításra, amelyek segítik a foglalkoztatottak munkába állását. Elősegítik a foglalkoztatást tanfolyamokkal, képzésekkel. Ebbe bevonódnak a képző központok, cégek és önkormányzatok is, akik koordinálják a megyei kormányhivatallal ezeket az együttműködéseket. Röviden foglalkoztatási paktumnak hívják a köznyelvben. Bízunk abban, hogy sok ember foglalkoztatását, munkába állását fogja elősegíteni ez a pályázat” - fogalmazott Janiczak Dávid, polgármester.

A napirend kapcsán Riz Gábor, a térség országgyűlési képviselője is elmondta a legfontosabb tudnivalókat. Kiemelte, hogy a munkanélküliség és a betöltetlen álláshelyek komplex problémaként kezelendők.

„Jól látható, hogy térségünkben és Ózd városában, de a tágabb környezetünkben is egy időben van jelen a foglalkoztatottság hiánya és az álláshelyek hiánya. A kettőt együtt kell kezelni, hiszen a probléma most már komplex. A kezelése is csak együttműködés keretében valósulhat meg” - mondta Riz Gábor, országgyűlési képviselő.

A tanácskozás folytatásában szó volt a város Integrált Településfejlesztési Stratégiájának módosításáról is. Erre a források hatékonyabb igénybevétele érdekében volt szükség. A városvezetők harmadik napirendi pontként jóváhagyták a hódoscsépányi Tradíció és Haladás Alapítvány támogatását is. Ezt követően arról döntöttek, hogy a Katona József Úti Óvoda intézményvezetője a jövőben is Juhász Tamásné marad. Bár megbízatása ebben a hónapban lejárt, a nevelők azonban egységesen jelezték, hogy az ő irányításával folytatnák a munkát. Az ülés befejezéseként a helyi buszközlekedéssel kapcsolatos pályázat módosítását zárt ajtók mögött tárgyalták.


804_0_t 804_1_t 804_2_t 804_3_t
804_4_t 804_5_t 804_6_t 804_7_t
804_8_t 804_9_t 804_10_tVissza