Irodalmi tábor (képgalériával)2016. július 25. (hétfő) 17:06 - Városnews/4702_0_300.jpgGyerekeknek tart irodalmi tábort a Szeretet Gyermekei Alapítvány Szép Szó Irodalmi Köre. A Városi Könyvtárban egész héten át zajló napközis tábor programjai nemcsak az olvasni szerető, irodalomkedvelő fiatalokat szólítják meg. Játékos foglalkozások, kirándulások és anyanyelvművelő előadások is szerepelnek a tábor kínálatában.

Hogyan kapcsolódik össze a matematika és az irodalom? Erre keresték a választ a Szép Szó Irodalmi Kör első alkalommal szervezett, hétfőtől péntekig tartó táborban. Ma délelőtt ugyanis egy matematika szakos pedagógus tartott előadást a táborlakó gyerekeknek. Az olvasás nélkülözhetetlen az ismeretek megszerzéséhez. Fazekas Eszter szerint különösen igaz ez a szöveges matematika feladatok esetében.

„Ahogy egyre nagyobb osztályba lép egy gyerekek, egyre több szöveggel találkozik a matekórákon, és ha nem tudja azt megfelelő módon olvasni és értelmezni, akkor a feladatot sem tudja megoldani. Emiatt tettük bele ezt a kis matekos kitérőt is az irodalmi táborba” - mondta Fazekas Eszter, pedagógus.

A táborlakó gyerekek vegyes összetételűek. 11-en vannak, a legnagyobb 7. osztályos, a legkisebb idén kezdi meg az iskolát, de szemmel láthatóan jól érzik magukat a táborban.

„Itt nagyon jó és úgy szereztünk tudomást erről a táborról, hogy anyával sétáltunk az Árpád Vezér úton és a Civil Háznál megnéztük, hogy lesz-e valamilyen tábor, és megláttuk, hogy lesz. Nagyon jó itt, és jól kezdődik a tábor” - nyilatkozta Pekár Petra.

„Nekem az irodalom a kedvenc órám, mindig is ötös voltam belőle. Szeretek olvasni és otthon is nagyon sok könyvem van” - mondta Komoróczki Adrienn.

A napközis tábor szervezője az ózdi irodalmi kör. A csoport szavalóversenyekkel, pályázatokkal igyekszik felhívni a fiatalok figyelmét az irodalom szépségére. Ez az első alkalommal megszervezett tábor részükről egyfajta kísérletező jellegű kezdeményezés.

„Ilyen még nem volt az irodalmi kör életében, próbakép indítottuk el. Ugyanazért mint a versenyeket is, hogy megszerettessük az irodalmat, és nem csak az irodalmat, hanem jelen esetben a matematikát is a gyerekekkel. A végén leszűrjük majd a konzekvenciát és meglátjuk, hogy jövőre is megszervezzük-e. Remélem, hogy sikeres lesz” - fogalmazott Fazekasné Szabján Erika, a Szép Szó Irodalmi Kör vezetője.

A gyerekek pihenésképpen a Petőfi szoborhoz is kilátogattak. Távolabbra is eljutnak majd a hét folyamán. Megtekintik a Kaszinó, az Olvasó, a múzeum és a MaNDA épületét, és kirándulást tesznek majd a Lázbérci tónál is. Persze rengeteg játék és anyanyelvünk ápolása is szerepel a programok között.


702_0_t 702_1_t 702_2_t 702_3_t
702_4_t 702_5_t 702_6_t 702_7_t
Vissza