Pénzügyi kérdések (képgalériával)2016. július 20. (szerda) 19:00 - Önkormányzatnews/4687_0_300.jpgÖnerős és pályázati fejlesztésekről is szó esett a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság legutóbbi ülésén. Előbbi kategóriába több buszmegálló felújítása szerepel, utóbbi pedig az oxigéngyár területének rehabilitációját foglalná magába. Mindezek mellett további városrehabilitációs feladatokkal és az Ózdinvest Kft. 2016. évi üzleti tervével is foglalkoztak a bizottság tagjai.

Közel 20 napirend megvitatása várt a Pénzügyi és Gazdaság Bizottság tagjaira kedd délután a Városházán. A javaslatok közül először a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében elérhető, a barnamezős területek rehabilitációjára irányuló pályázat benyújtásával foglalkoztak a döntéshozók. A tervezett fejlesztés az egykori oxigéngyár területén hozhatna változásokat.

„Az oxigéngyár területén találhatóak olyan régi, kihasználatlan, hatalmas nagy csarnokok, amelyek néhol már életveszélyes állapotban is vannak. Ezeknek az elbontása és a területének a rehabilitációja, valamint a még felújítható épületeknek a rendbe tétele és energetikai korszerűsítése, napelemmel való ellátása szerepel ebben a pályázatban, mintegy 800 millió forintos támogatási értékben. Mindez 100 százalékban finanszírozott, az önkormányzatnak nem kell önerőt biztosítania hozzá. Bízunk benne, hogy nyer a pályázatunk és ez a terület is megújulhat, helyet adva így más vállalkozásoknak” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

A tanácskozáson a 2016. évi városrehabilitációs keret korábban elfogadott felosztásán is változtatást javasolt Janiczak Dávid. Ózd város polgármestere elmondta: a régi, városképet rontó hirdetőtáblák helyett 28 új, a városképet javító tábla kerül ki a közterületekre, amelyekre a város lakói díjmentesen tehetik majd ki plakátjait. A Szenna út és a Zrínyi út 100 méter hosszban új, minimum 4 cm vastag aszfaltréteget kap hamarosan, Mindezek mellett az autóbusszal közlekedők is változásokat fognak észlelni a város több pontján.

„Buszmegállók cserélődhetnek le a városközpontban, amelyek a Szolgáltató ház előtt található buszmegállóhoz hasonlóak lesznek. Így egységesül a városközpont városképe. A nagy posta és a Polgármesteri Hivatal előtt található buszmegállókat felújítjuk és új helyre helyezzük. A Gyöngyszem Fagyizó elé kerül majd a nagyobb, a másik pedig az Árpád vezér úti lakosoknak könnyíti majd meg az életét, különösen esős, csapadékos időben” - tette hozzá Ózd város polgármestere.

A mintegy 60 perces tanácskozáson bár több kérdés is felmerült egyes napirendek kapcsán, igazán nagy vita nem alakult ki. A megvitatott javaslatokat végül egyhangúlag támogatták a bizottság tagjai.


687_0_t 687_1_t 687_2_t 687_3_tVissza