Bizottsági döntések (képgalériával)2016. július 19. (kedd) 19:00 - Önkormányzatnews/4685_0_300.jpgNem volt vitamentes az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság mai tanácskozása. A nézeteltérést ezúttal az Ózdi Kézilabda Club tájékoztatója váltotta ki. A sportos témájú pályázaton való szereplést és a Sportcsarnok küzdőterének a felújítását azonban támogatásra méltónak találták a döntéshozók.

Az első napirendi pontot, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény igazgatói állására kiírt pályázat elbírását zárt ajtók mögött tárgyalták meg az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság tagjai. A tanácskozás nyílt szakaszában négy sportos témájú napirendről beszélgettek a döntéshozók. A Városi Sportcsarnok küzdőtér burkolatának felújítására beadott pályázatot nyertesnek nyilvánították, így ha a képviselő-testület is jóvá hagyja, napokon belül alá is lehet írni azt a megállapodást, amely augusztusban a munkafolyamat megkezdését eredményezi.

De nem ez lenne az egyetlen sportos fejlesztés városunkban. A Nemzeti Szabadidős – Egészség Sportpark Programban való részvételt is támogatták a bizottság tagjai. Ez azt jelenti, hogy kedvező elbírálás esetén a város hét pontján alakítanának ki szabadidős mozgásra alkalmas területet.

„Teljes egyetértésben, 7 igen szavazattal támogattuk az előterjesztést, így beadjuk pályázatunkat a sportparkok létesítésére. Ezáltal városunkban is lennének olyan létesítmények, amelyekkel más települések már büszkélkedhetnek. Olyan helyszínek lettek megjelölve, hogy iskolák közelében legyenek, mert az lenne a célunk, hogy akár testnevelés órák keretében is használni tudják az oktatási intézmények ezeket a sportpályákat” - mondta dr. Kósné Dargai Rita, az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság elnöke.

Az Ózdi Kézilabda Club elmúlt szezonjáról készült tájékoztató kisebb vitát váltott ki a tanácskozáson. Tóth Ferenc szerint a felnőtt csapat által elért eredmények nem voltak egyenes arányban a klub pénzügyi helyzetével, valamint a szakmai munka minőségét sem találta elfogadhatónak, Vitális István ugyanakkor élvezetes és izgalmas mérkőzéseket látott a lelátón ülve. A felmerült kérdésekre az ÓKC elnöke és ügyvezetője válaszolt, akik a szeptemberben induló évad előkészületeiről is beszámoltak. Az Ózdi Football Club hasonló jellegű tájékoztatóhoz nem érkezett észrevétel.

A tanácskozás végén az ózdi teke sport helyzete is szóba került. Fidrus Péter alpolgármester tájékoztatása szerint elképzelhető, hogy ősztől ismét szuperligás férfi  mérkőzések zajlanának a tekecsarnokban. Az ózdi játékosokra épülő Salgótarján vezetői ugyanis a napokban mondták el elképzeléseiket a város vezetőinek, a felek hamarosan tovább egyeztetnek a kérdésről.


685_0_t 685_1_t 685_2_t 685_3_t
685_4_t 685_5_t 685_6_tVissza