Testületi döntések (képgalériával)2016. június 22. (szerda) 19:00 - Önkormányzatnews/4599_0_300.jpgA 25-ös főút fejlesztéséről és az óvodai étkeztetés korszerűsítéséről tanácskozott ma délelőtt a képviselő-testület. A városvezetők közel húsz napirendi pontot vitattak meg, az előterjesztések többségét egyhangúlag szavazták meg. Vita csupán a Lényeg című városi lap megszüntetése, valamint az Ózdi Sport- és Élményközpont üzleti terve kapcsán alakult ki.

Összesen tizennyolc napirendi pontot vitatott meg ma délelőtti ülésén városunk képviselő-testülete. Elsőként egy önkormányzati rendelet módosításáról, majd a helyi közösségi közlekedés támogatására vonatkozó pályázattal kapcsolatos nyilatkozatok megtételéről határoztak. Ezt követően a 25-ös főút fejlesztéséről volt szó. Ózd polgármestere elmondta, a jelenleg zajló felújítások nincsenek összefüggésben a komplex átépítéssel. Több nyomvonalon is elképzelhető a fejlesztés, ezek közül az önkormányzat a borsodnádasdi szerpentint elkerülő változatot támogatná. Ezt követően egy pályázat benyújtását is megszavazta a testület. Ha az elbírálás kedvező lesz, az étkeztetésben nyílhat lehetőség korszerűsítésre.

„Az Újváros téri óvoda konyhájának korszerűsítése, akadálymentesítése, új étkezők kialakítása, valamint a konyhában használatos elavult eszközök cseréje képezi a pályázat tartalmát. Ez egy közel harmincmillió forintos pályázat, amely 85 százalékban támogatott. Az önkormányzatnak mintegy négymillió forintot kell állnia önerőként. Bízunk benne, hogy nyerni fog ez a pályázat, és ennek az óvodának a konyhája is megújulhat” - nyilatkozta Janiczak Dávid, polgármester.

Kisebb vitát váltott ki a tanácskozáson a Lényeg című városi lappal kapcsolatos előterjesztés. A kiadvány megszüntetését egyöntetűen támogatták a városatyák, azonban magával a megjelenéssel, illetve annak költségeivel kapcsolatban Fürjes Pálnak voltak fenntartásai. A képviselő azt is elmondta, hogy az újságra fordított összegeket szerinte más célra is fel lehetne használni.

„Elismerem, hogy a hírek gyorsasága ma már másképp értékelhető, mint korábban. Ezért nem elsősorban a belső városimázsra, hanem a külső városimázsra kell átcsoportosítani” - mondta Fürjes Pál, a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselője.

Az Ózdi Kommunikációs Nonprofit Kft. ügyvezető-főszerkesztője válaszában kifejtette, a lappal kapcsolatos kiadások azért vezethettek félreértéshez, mert a tervezés még a korábbi formátum alapján, a kisebb méret és alacsonyabb példányszám figyelembevételével történt meg. Az ülés folytatásában az Ózdi Sport- és Élményközpont üzleti tervéről is vita alakult ki. Fürjes Pál azt látta problémásnak, hogy a 2016-os üzleti tervet júniusban tárgyalja a testület. Tóth Pál pedig olyan kiadásokat említett, amelyeket a testület nem hagyott jóvá. Emellett a centerpálya lelátójának felújítását szorgalmazta. Ezekre a felvetésekre reagálva dr. Mészáros Miklós kiemelte, hogy Veres Zoltán korábban megbízott ügyvezetőként dolgozott, a folytatásról májusban döntött a testület. Éppen ezért indokolt, hogy az üzleti tervet most tárgyalják. Kiss Sándor pedig úgy fogalmazott, örömteli, hogy a cég saját működési tartalékából tud dolgozni.

„Én azt gondolom, hogy ilyennek kellene lenni nagyon sok intézménynek és cégünknek. Nem kopognak az önkormányzat ajtaján a képviselő-testületnél a fejlesztési pénzekért. Hanem saját bevételekből, megtakarításokból megoldják. Ha a működési tartalékból vesz el, az sem baj, hiszen nincs baj a működéssel” - fogalmazott Kiss Sándor, az MSZP önkormányzati képviselője.

A továbbiakban három napirendi pontot zárt ülés keretében tárgyaltak. Ezek között szerepelt a Városi Rendészet vezetői pályázatának elbírálása is. Zárásként két tájékoztatót fogadott el a képviselő-testület.


599_0_t 599_1_t 599_2_t 599_3_t
599_4_t 599_5_t 599_6_t 599_7_t
599_8_t 599_9_t 599_10_t 599_11_t
599_12_t 599_13_t
Vissza