Pénzügyi tanácskozás (képgalériával)2016. június 21. (kedd) 19:00 - Önkormányzatnews/4596_0_300.jpgA 25-ös főút fejlesztéséről, a helyi közösségi közlekedésről, valamint önkormányzati tulajdonú ingatlanok értékesítéséről tanácskozott ma délután a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság. A képviselők összesen huszonkét napirendi pontot vitattak meg az egyeztetés során.

A Városháza nagy tanácstermében ült össze ma délután a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság. A testület tagjai első napirendi pontként egy rendeletmódosításról tanácskoztak, majd a helyi közösségi közlekedés támogatására vonatkozó pályázattal kapcsolatos előterjesztést vitattak meg. Erre azért volt szükség, mert változtak a pályázati feltételek, ezekhez kellett igazodni. Az egyik legjelentősebb a harmadik napirend volt, amely a 25-ös főút fejlesztését érintette. Elkészültek ugyanis azok a tanulmánytervek, amelyek a kormány elé kerülhetnek. Több lehetséges nyomvonalat vázoltak fel a tervezők. A városvezetés ezek közül azt részesítené előnyben, amely a borsodnádasdi szerpentint és az út közben érintett településeket is elkerülné.

„Ózd városába a kerékpárút környékén csatlakozna be ez az út. Városokban és településeket elkerülően 2x1 sáv, települések között 2x2 sáv épülne meg. A borsodnádasdi szerpentin elkerülése völgyhíddal, alagúttal vagy kapaszkodósávokkal képzelhető el. Összesen négy változat kerül majd a kormány asztalára, amelyek között jelentős anyagi különbségek is vannak a megvalósítást illetően. Nyilván ők döntenek majd a továbbiakban” - fogalmazott Janiczak Dávid, polgármester.

A folytatásban többek közt az önkormányzat tulajdonában lévő szippantó autó felújításáról, az Ózdi Sport- és Élményközpont üzleti tervéről, és a menetrend szerinti autóbuszos szolgáltatás pályáztatásáról is egyeztettek a bizottság tagjai. Kicsivel hosszabban csak a Lényeg című városi kiadvány megszüntetéséről szóló napirendnél időztek. Itt Fürjes Pál az előterjesztésben szereplő összegekre kérdezett rá, azok ugyanis szerinte nem voltak összhangban a korábbi tervekkel.

„6,3 milliót kellett volna betervezni a költségvetésbe. Ehelyett lett 1,9. De mégis el lett költve 2,1 millió úgy, hogy tudjuk, kicsivel több mint egymillió forint volt a nyomda és a terjesztés költsége” - mondta Fürjes Pál, önkormányzati képviselő.

A lapot kiadó Ózdi Kommunikációs Nonprofit Kft. ügyvezető-főszerkesztője válaszában elmondta, a korábbi tervezetben szereplő számok még az előző formátumra vonatkoztak. Azok elkészültekor ugyanis kisebb méretben, kisebb példányszámban jelent meg a Lényeg. A megszüntetést továbbá azzal indokolta, hogy a hírek számos más forrásból beszerezhetőek, a kiadvány pedig jelenlegi formájában nem szolgálja megfelelően tájékoztatási funkcióját. Végül ezt a napirendet is egyhangúlag támogatta a bizottság. Az ülés zárásaként saját hatáskörben önkormányzati ingatlanok eladásáról is határozott a pénzügyi testület.


596_0_t 596_1_t 596_2_t 596_3_t
596_4_t 596_5_t 596_6_t 596_7_tVissza