Kirándulás Fantáziavilágba (képgalériával)2016. június 14. (kedd) 19:00 - Kultúranews/4571_0_300.jpgBeninával, a Vörös Pöttyös könyvsorozat egyik népszerű írójával találkozhattak az érdeklődők a Városi Könyvtárban. A Domaházán élő írónő rövid időn belül szép sikereket ért el könyveivel, olyannyira, hogy ma már kétszeres platina és egyszeres aranykötetes szerzőként jegyzik. Országszerte sokfelé hívják, hogy könyvbemutatókon és dedikálásokon népszerűsítse írásait. Ózdi rajongói író-olvasó találkozón ismerhették meg jobban kedvenc szerzőjüket.

A 87. Ünnepi Könyvhét és 15. Gyermekkönyvtári Napok ózdi programsorozatának zárásaként Beninával, a „Bíborhajú” című sorozat szerzőjével találkozhattak az érdeklődők. A rendezvényen Kovács Krisztina, a városi televízió szerkesztő-riportere beszélgetett az írónővel. A háromgyerekes édesanya írásaival egy saját világot teremtett magának, amelyet később szeretett volna megosztani másokkal is. Tehetségét hamar felismerték, és a műfajban ma már a legkedveltebb hazai szerzők egyike.

„Ez egy pihenési forma nekem. Persze kemény munka maga a szerkesztés, de amikor kitalálok egy világot és elmerülök benne és megalkotom a saját szabályaimat erre vonatkozóan, akkor az olyan felszabadító, pihentető érzés. Más leül filmet nézni, vagy elolvas egy könyvet, de ez én vagyok” - fogalmazott Ortó Istvánné „Benina", író.

Beninát gyermekei is elkísérték az eseményre. Az író-olvasó találkozón az érdeklődők sok mindent megtudtak az írónő életéről, munkásságáról és a népszerűséghez való viszonyáról. A hétköznapokban visszahúzódó életet élő, ám annál gazdagabb fantáziával megáldott alkotó írásai nagyon kedveltek főleg a fiatalok körében. A rendezvény jó alkalom volt arra, hogy rajongói személyesen is találkozhassanak vele.

„Folyamatosan izgalomban tartja az olvasót, a cselekményszálakat, egyszerű a nyelvezete. Érthetően érzékelteti a romantikus vonulatokat, amikor két fél egymásra talál. A női karakterei is nagyon talpraesettek, határozottak. Nekem ezek szimpatikusak nagyon” - nyilatkozta Mészáros Henrietta, olvasó.

A író-olvasó találkozón részletek is elhangzottak Benina könyveiből Rási Viktória közreműködésével. Az írónő illusztrátorként is alkot, grafikáit a könyvtár folyosótárlatán lehet megtekinteni egészen nyár végéig. Benina ajándékot is hozott a író-olvasó találkozó résztvevőinek. Könyvjelzőt adott át nekik pár sorral aláírva és természetesen örömmel dedikálta könyveit is.


571_0_t 571_1_t 571_2_t 571_3_t
571_4_t 571_5_t 571_6_t 571_7_t
571_8_t 571_9_t 571_10_t 571_11_t
571_12_t 571_13_t 571_14_t 571_15_tVissza