Ünnepi Könyvhét (képgalériával)2016. június 10. (péntek) 19:00 - Kultúranews/4563_0_300.jpgA végéhez közeledik az Ünnepi Könyvhét ózdi programsorozata. Csütörtökön egy dubicsányi író volt az intézmény vendége, aki történelmi témájú regényeit mutatta be az érdeklődőknek, pénteken pedig ózdi és környékibeli írók, költők dedikálták műveiket a Városház téren felállított könyves pavilonban.

Bónizs Róbert két regényét is megismerhették mindazok, akik részt vettek a Városi Könyvtárban megrendezett könyvbemutatóján. Az író beszélgetőpartnere, egyik közeli jó barátja Fignár Zoltán volt. A Dubicsányból érkező fiatalembert szabadidős kedvtelései vezették el ahhoz, hogy megírja történelmi kalandregényeit, A kőfaragót és a Szent László íját, melyek hiteles korrajzok is egyben.

„Sokat túráztam, így rátaláltam történelmi emlékhelyekre, majd elkezdtem kutatni az eredetük után. Tehát az első regénynél először a kutatás volt a saját szórakoztatásomra, mert érdekelt és kíváncsi voltam. Amikor ezeknek a helyeknek a történelmét felfedeztem, akkor jött az ötlet, hogy jó lenne ezt megmutatni másoknak is” - mondta Bónizs Róbert, író.

Bónizs Róbert ott volt a könyvheti dedikáláson is. A Városház téren rajta kívül még  11 ózdi, illetve környékbeli íróval, költővel találkozhattak az érdeklődők a felállított pavilonokban. A Városi Könyvtár munkatársai a budapesti könyves forgatag hangulatát próbálták megidézni ezzel a rendezvénnyel, lehetőséget adva a közönségtalálkozóra. A könyvhét igazi ünnep a könyves szakmának, az íróknak, a könyvtárosoknak, a kiadóknak és az olvasóknak egyaránt.

„Hát persze, hogy nagy ünnep. Mindazt ami az írók lelkében van, azt kiírják magukból. Ezek a könyvek már megjelentek és hiszem azt hogy eljutnak az emberekhez és megszólítják őket” - nyilatkozta Fazekas József, író.

„Nagyszerűnek tartom ezt a kihelyezett dedikálást, mert itt valóban mindenki megtalálja a magának való könyvet” - fogalmazott Orbán Piroska, író.

A könyves pavilonokban az írók dedikáltak műveiket az olvasók számára. Mindeközben lehetőség nyílt a könyvek megvásárlására és a személyes beszélgetésekre is. Az olvasás népszerűsítése mellett zenei programok is színesítették az eseményt. Helyi előadók, óvodások és énekcsoportok szórakoztatták produkcióikkal a könyvheti dedikálásra kilátogató közönséget.


563_0_t 563_1_t 563_2_t 563_3_t
563_4_t 563_5_t 563_6_t 563_7_t
563_8_t 563_9_t 563_10_t 563_11_t
563_12_t 563_13_t 563_14_tVissza