Pénzügyi kérdések (képgalériával)2016. május 18. (szerda) 19:00 - Önkormányzatnews/4470_0_300.jpgA tavalyi költségvetés teljesítéséről, a maradvány felhasználásáról tanácskozott mai ülésén a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság. Az ülésen emellett egy iparterület kialakítását, valamint önkormányzati cégek vezetői pályázatait is megvitatták a szakbizottság tagjai. Saját hatáskörben önkormányzati ingatlanok értékesítéséről is döntött a grémium.

Harminchárom napirendi pontot vitatott meg ma délutáni ülésén a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság. Az első két előterjesztés a 2015-ös költségvetéshez kapcsolódott. Először annak teljesítését, majd a maradványok felhasználását vitatták meg a bizottsági tagok.

„Az önkormányzat esetében az előterjesztés 1. mellékletének utolsó oldalán lehet látni azt a két jelentős számot, amelyek azt mutatják, hogy a maradvány elszámolását követően működési tartalékba 61 millió forint, felhalmozási tartalékba pedig 113 millió forint kerül elhelyezésre” - mondta Kovács-Hagyó Zoltán, a Pénzügyi és Gazdasági Osztály osztályvezetője.

Az ülés folytatásában szó volt egy európai uniós pályázat benyújtásáról is. Ez a forrás iparterület fejlesztését, kialakítását tenné lehetővé. A mindenkori önkormányzat már két évtizede törekszik erre, most az utolsó lehetőségek egyikét ragadhatná meg a város. A tanácskozáson elhangzott, hogy egy megfelelő adottságokkal ellátott iparterület a befektetők Ózdra csábításában is fontos szerepet játszhatna.

„Elsősorban területrendezésről van szó, a közművek teljes kialakításáról. Pályázatot lehetett benyújtani rá. Hatszázmillió forintra pályázik az önkormányzat” - fogalmazott a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság elnöke, Tartó Lajos.

A tanácskozáson ezt követően önkormányzati cégek 2015-ös tevékenységéről, valamint vezetői pályázatok elbírálásáról is egyeztettek a bizottság tagjai. Amennyiben a képviselő-testület is jóváhagyja a javaslatokat, az Ózdi Sport- és Élményközpont élén Veres Zoltán, az Ózdszolgnál Venczelné Ferenczi Judit, az Ózdi Víz- és Csatornamű Kft.-nél pedig annak megszűnéséig Bíró Ferenc marad az ügyvezetői pozícióban. Az ülés zárásaként bizottsági hatáskörben több önkormányzati tulajdonú ingatlan értékesítéséről is döntés született.


470_0_t 470_1_t 470_2_t 470_3_t
470_4_t 470_5_t 470_6_t
Vissza