Testületi döntések (képgalériával)2016. május 12. (csütörtök) 19:00 - Önkormányzatnews/4452_0_300.jpgKét európai uniós pályázat benyújtásáról, valamint trianoni emlékpark kialakításáról tanácskozott ma délelőtt Ózd város képviselő-testülete. Emellett az önkormányzati bizottságok nem képviselő tagjai is letették esküjüket, a jövőben tehát két bizottság is megváltozott összetételben dolgozhat.

Öt napirendi pontot vitatott meg ma délelőtti rendkívüli ülésén a képviselő-testület. Az első előterjesztés elfogadásával Kucsera Nikolettet választották meg a Szociális, Egészségügyi és Munkahelyteremtési Bizottság tagjává. Ő ezt követően az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság új tagjával, Scitovszky Nikolettával együtt tehette le esküjét. A második napirend egy európai uniós pályázat benyújtását foglalta magába. Kedvező elbírálás esetén a Katona József Úti Bölcsőde újulhat meg.

„Ózd Város Önkormányzatának ez nem kerül semmibe, ugyanis teljes egészében uniós finanszírozásról van szó. A bölcsőde megújulhat teljesen infrastrukturálisan. Ez azt jelenti, hogy energiahatékonysági felújítás, akadálymentesítés és korszerűsítés is a pályázat tartalmát képezi. Bízunk benne, hogy sikerrel fogunk szerepelni, és minél hamarabb elindulhat ez a beruházás” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

Az ülés második felében szintén egy európai uniós pályázat elkészítését vitatták meg a városatyák. Az itt elérhető forrás az Újváros Téri és a Bolyky Tamás Általános Iskolában segítené elő az energiatudatos szemlélet kialakítását. Obbágy Csaba itt azt kifogásolta, hogy a pályázat csak két iskolát érint. Úgy fogalmazott, szerencsésebb lenne minden ózdi intézményt bevonni. Ennek érdekében módosító javaslatot fogalmazott meg.

„Mindössze a két iskola nevesítését venném ki, helyette pedig azt írnám, hogy Ózd város általános iskoláiban. Minden más megvalósítható, de nem kettő – diszkriminatív módon -, hanem nyolc, esetleg az előterjesztő belátása szerint kilenc ózdi iskolában, minden általános iskolás korú gyermekre kiterjesztve” - fogalmazott Obbágy Csaba, önkormányzati képviselő.

A módosító javaslatot az előterjesztő nem tudta fogadni. A válaszban elhangzott, hogy ezt a pályázati feltételek nem tették lehetővé, ugyanis az elbírálás során a korábbi, energiatudatossággal kapcsolatos tevékenységek jelentenek plusz pontokat. Az ülés zárásaként egy trianoni emlékpark kialakítását is támogatta a testület. Itt kaphatnak majd helyet azok a vármegyecímerek, illetve a turulmadár, amelyeket Novák Tamás adományozott a városnak. Az emlékparkot június negyedikén avathatják majd fel.


452_0_t 452_1_t 452_2_t 452_3_t
452_4_t 452_5_t 452_6_t 452_7_tVissza