Testületi döntések (képgalériával)2016. április 28. (csütörtök) 19:00 - Önkormányzatnews/4413_0_300.jpgEgészségügyi és szociális intézmények felújításáról, a Városi Strandfürdő fejlesztéséről és az ózdi felsőoktatás beindításáról is egyeztetett ma délelőtt a város képviselő-testülete. Az ülésen dr. Varga László rendőrkapitány is beszámolt a 2015-ben elért eredményekről. Tájékoztatójából kiderült, hogy javuló tendenciát mutat Ózd közbiztonsága.

Összesen huszonnyolc napirendi pontot vitatott meg ma délelőtti, közel kétórás tanácskozásán Ózd Város Önkormányzatának képviselő-testülete. Az első előterjesztés a városi rendőrkapitány beszámolója volt. Dr. Varga László ismertette a 2015-ös bűnügyi és baleseti statisztikákat. Hozzátette: annak ellenére sikerült jó eredményeket elérni, hogy az ózdi kapitányság több komoly kihívással szembesült.

„A tavalyi évben a magyar rendőrség, így az Ózdi Rendőrkapitányság dolgozóinak is fontos kihívás volt a migrációs válságkezelés. Bár nem vagyunk benne a migrációs útvonalban, de a mi rendőreink is részt vettek ebben. Az odavezényelt kollégák pótlását meg kellett oldani. Méghozzá úgy, hogy senki ne vegye észre, hogy a mi rendőreink is Délvidéken vannak” - mondta dr. Varga László, városi rendőrkapitány.

Ezt követően egészségügyi és szociális intézmények felújítására vonatkozó pályázatok benyújtásáról határozott a testület. Kedvező elbírálás esetén a Nemzetőr úti orvosi rendelő és a Petőfi úti Család- és Gyermekjóléti Központ újulhat meg. A tanácskozáson napirendre került továbbá a Városi Strandfürdő fejlesztése is. A létesítmény teljes felújítása az idei szezon utánra csúszik. Ahhoz azonban, hogy júniusban ki tudjon nyitni a strand, kisebb javításokra is szükség van. Az Ózdi Sport- és Élményközpont ügyvezetője szerint a pancsoló medencét szinte teljesen újjá kell építeni, de a másik két medencére is ráférnek a munkálatok.

„A két medence esetében a járófelületek részleges javítása, a túlfolyóvályúk betonozása, illetve a medencefenék javítása egy nagyon komoly tétel. Majdnem bruttó kétmillió forintot jelent. Itt 175 négyzetméternyi terület javításáról, festéséről beszélünk” - fogalmazott Veres Zoltán, az ÓSÉK ügyvezetője.

A képviselő-testület tizenegy igennel, két tartózkodás mellett megszavazta a 6,4 millió forintos felújítást, amely a remények szerint biztosítja a fürdő üzemszerű működését 2016-ban. A tanácskozás második felében az ózdi Közösségi Felsőoktatási Képzési Központ létrehozását egyhangúlag támogatták a városatyák. Janiczak Dávid polgármester úgy fogalmazott, a nagy foglalkoztatók igényeinek és a diákok elképzeléseinek figyelembevételével sikerült kiválasztani az anyagmérnök, a szociális munka és a kulturális antropológia alapszakokat. Ezek 2017 szeptemberében, levelező formában indulhatnak el Ózdon, egy régi hiányosságot pótolva.

„Tizennyolc éves kor után a diákoknak nem volt más lehetőségük, ha felsőoktatásban  akartak részt venni, mint hogy elhagyják a várost, kivéve azt az időszakot, ameddig a Nemzetvédelmi Egyetem Ózdon működött. Ezért kérem a tisztelt képviselő-testületet, hogy támogassa azt az előterjesztést, melynek köszönhetően az ózdi fiatalok Ózdon tudnak majd felsőfokú tanulmányokat végezni” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

Az ülésen arról is döntöttek, hogy Scitovszky Nikolettát visszahívják az Egészségügyi, Szociális és Munkahelyteremtési Bizottságból, megválasztották viszont az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság nem képviselő tagjának. A helyére jelölt Kucsera Nikolett tagságát azonban hét igen és három nem szavazat, valamint két tartózkodás mellett nem támogatták. Az ülés zárásaként az Ózdi Művelődési Intézmények szakmai és pénzügyi beszámolóját egybehangzóan elfogadta a képviselő-testület.


413_0_t 413_1_t 413_2_t 413_3_t
413_4_t 413_5_t 413_6_t 413_7_t
413_8_t 413_9_t 413_10_t 413_11_t
413_12_t 413_13_t 413_14_t 413_15_t
Vissza