Bizottsági döntések (képgalériával) 2016. április 26. (kedd) 19:00 - Önkormányzatnews/4405_0_300.jpgSzakterületük mindhárom szegmensével foglalkoztak mai tanácskozásukon az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság tagjai. Az ülésen kiderült, hogy a József Attila Gimnázium nem kerül egyházi fenntartásba, a Miskolci Egyetem szervezésében három szakirányú felsőfokú oktatás kezdődhet el hamarosan városunkban, a strandfürdő idei nyitásához pedig több mint 6 millió forintra van szükség.

Fajsúlyos bejelentéssel kezdődött el az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság kedd kora délutáni ülése. A napirendi javaslatok elfogadásakor Janiczak Dávid arról tájékoztatta a bizottság tagjait, hogy a József Attila Gimnázium nem lesz egyházi fenntartású intézmény szeptembertől, mert a görögkatolikus egyház visszalépett ilyen irányú szándékától.

A közösségi főiskola azonban 2017 őszén megkezdheti működését Ózdon. A Miskolci Egyetemmel közösen 3 szak indulhat el városunkban, felsőfokú képzésként. A napirendi javaslatot egyhangúlag támogatták a döntéshozók.

„Közösségi főiskola lesz a városban, ahogy azt korábban ígértük. Ha a képviselő-testület csütörtökön támogatja, akkor a jövő héten aláírjuk azt az együttműködési megállapodást a Miskolci Egyetemmel, aminek keretében elindulhat majd a képzés. Három szakról van szó: anyagmérnöki, szociális munkás és kulturális antropológus. Ezeket a képzéseket vehetik majd igénybe az ózdi fiatalok és az ő számukra a gyakorlati helyük is együttműködési megállapodásokkal biztosított, valamint a munkahelyüket is tervezhetik majd ezeknél a nagy foglalkoztatóknál Ózdon” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

A strandszezon közeledtével a Városi Strandfürdő helyzete is beszédtéma volt az OKSB ülésén. Az Ózdi Sport- és Élményközpont Nonprofit Kft. kötelékébe tartozó létesítményben 6,4 millió forintos fejlesztést kell elvégezni annak érdekében, hogy idén is fogadni tudja a kánikulai melegben fürdőzni vágyó lakosságot.

„Az idei évre tervezett nagy strandfejlesztés várat magára, a különböző engedélyek beszerzése annyira elhúzódott, hogy ha most kezdenénk el ezeket, akkor csak augusztusban tudna kinyitni a strand, ezért ezt a beruházást a szezonon kívüli időszakra hagyjuk. Viszont ahhoz is kisebb felújításokat kell elvégezni, hogy az eddig megszokott körülmények között ki tudjon nyitni a strand. A gépészeti részlegen ugyanis több mint 30 éves technika üzemel, amely javításra, fejlesztésre szorul. Ennek rendbehozatalát 6,4 millió forinttal támogatjuk” - tette hozzá Janiczak Dávid.

A mintegy 60 percig tartó tanácskozáson Szervezeti és Működési Szabályzat, valamint alapító okiratok módosításával is foglalkoztak a bizottság tagjai, akik az Ózdi Városüzemeltető Intézmény és az Ózdi Művelődési Intézmény elmúlt évi szakmai és pénzügyi tevékenységéről készült beszámolót is elfogadták.


405_0_t 405_1_t 405_2_t 405_3_t
405_4_t 405_5_t 405_6_t 405_7_t
Vissza