Helyi irodalmárok (képgalériával)2016. április 15. (péntek) 19:00 - Kultúranews/4365_0_300.jpgVerses délutánra várta az érdeklődőket a Szeretet Gyermekei Alapítvány Szép Szó Irodalmi Köre. A Költészet Napjához kapcsolódó rendezvényükön bemutatták irodalmi újságjuk legújabb lapszámát, és felolvasták az abba beválogatott verseket. Az összejövetelen nem csak a helyi irodalmárok vettek részt, meghívást kaptak más településeken élő tagtársak is.

„Így írunk mi” címmel verses délutánnal ünnepelték meg a szépirodalmi és művészeti értékeket pártolók a Költészet Napját. Az Ózdon és térségében élő amatőr írókat, művészeket tömörítő kör tagjainak más miatt is fontos volt ez az esemény. József Attila születésének napja elmékére ezen a napon alakult meg a kör is 22 évvel ezelőtt. A jeles alkalom kapcsán mutatták be Ózdi Szép Szó című irodalmi újságjuk legújabb lapszámát is, amelybe szokás szerint a tagok írásai, költeményei olvashatók.

„Ez a lap nem jöhetett volna létre a polgármester támogatás anélkül. Nagyon hálásak vagyunk ezért, hiszen így nem csak 1, hanem 2 újságot tudunk idén kiadni, aminek azért is örülünk, mert így is kevés a hely az újságban. Most is 20 oldalas a kiadványunk, de még így is maradtak ki versek” - mondta Fazekasné Szabján Erika, a Szép Szó Irodalmi Kör vezetője.

Az irodalmi újságot idén magasabb példányszámban tudták kinyomtatni, és ennek köszönhetően ingyenesen terjesztik. A lapban helyet kaptak az Ózdon, illetve más településeken élő tagtársak írásai. A versbarátok egymásnak olvasták fel ezeket az összejövetelen.

A Szép Szó Irodalmi Kör néhány éve a Szeretet Gyermekei Alapítvány égisze alatt működik. Ennek vezetője Énekes Béla, aki maga is ír verseket. Mivel a kör tagjai főleg az idősebb korosztályból kerülnek ki, különböző programokkal igyekeznek tenni azért, hogy a fiatalabbakat is bevonják a közös munkába.

„Idén januárban diákoknak szerveztünk szavalóversenyt. Két kategória volt, szavalás és versírás. Nagyon jó művek érkeztek be. Azt láttuk, hogy nagyon termékenyek az ózdi fiatalok” - fogalmazott Énekes Béla, a Szeretet Gyermekei Alapítvány vezetője.

Az irodalmi kör legközelebbi összejövetelén a metaforákról szóló, nyelvészeti témájú előadást hallgathatnak meg az érdeklődők. Nyáron pedig tábort szerveznek az anyanyelvi kommunikáció fejlesztésére.


365_0_t 365_1_t 365_2_t 365_3_t
365_4_t 365_5_t 365_6_t 365_7_t
365_8_t 365_9_tVissza