Testületi döntések (képgalériával)2016. március 30. (szerda) 19:00 - Önkormányzatnews/4313_0_300.jpgMár megérkezett a kórházba az a CT-készülék, amely a jövőben jelentősen javíthatja a betegellátás színvonalát. Az eszköz beszerzése végül önkormányzati támogatással valósulhatott meg. A képviselő-testület mai ülésén tízmillió forintos hozzájárulást szavazott meg erre a célra. A városatyák emellett többek közt két jelentős összegű pályázat benyújtásának lehetőségét is megvitatták.

A képviselő-testület mai ülése egyperces néma felállással kezdődött a város közelmúltban elhunyt díszpolgára, dr. Kerek György emlékére. A tanácskozáson ezt követően tizenhét napirendi pontot vitattak meg a képviselők, amelyek közül az első és egyben az egyik leglényegesebb az Almási Balogh Pál Kórház CT-beszerzéséről szólt. A készülék megvásárlását több civil kezdeményezés is igyekezett elősegíteni, de a szükséges összeg mindeddig nem gyűlt össze. A gép közben megérkezett az ózdi kórházba, a vételár kiegyenlítését pedig az önkormányzat mai döntése biztosította.

„Ózd Város Önkormányzatának képviselő-testülete ma döntött arról, hogy tízmillió forinttal támogatja az Almási Balogh Pál Kórházat a CT beszerzésében. Ez biztosítani fogja a színvonalasabb ellátást az ózdiak számára. Egyelőre sajnos csak a fekvőbetegek részére, de már az is nagy eredmény, hogy őket nem kell Egerbe vagy Miskolcra utaztatni egy-egy CT-vizsgálatra” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

Ezt követően a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program két pályázatán való részvételről is döntöttek a városatyák. Itt két, nagy összegű európai uniós támogatás lehetősége merült fel, amelyeket a képviselő-testület döntése értelmében igyekszik kihasználni városunk.

„Egyik a társadalmi célú együttműködések elősegítését célozza. A másik pályázat pedig a fenntartható közlekedés-fejlesztést Ózd városában. Ennek keretein belül hivatásforgalmi kerékpárút valósulhat meg, mintegy 28 kilométer hosszúságban, továbbá egy új körforgalom, valamint egy új gyalogos- és kerékpáros híd a Hangony-patakon” - nyilatkozta Janiczak Dávid.

A testület két önkormányzati cég vezetői pozícióját is nyílt pályázat útján kívánja betölteni a közeljövőben. Az Ózdi Távhő Kft. élén Halász Sándor, az Ózdi Sport- és Élményközpont ügyvezetői posztján pedig Veres Zoltán megbízatása jár le. Előbbi esetben ugyan Vitális István módosító javaslattal élt annak érdekében, hogy Halász Sándor megbízatását a törvényi lehetőségeket kihasználva, pályáztatás nélkül hosszabbítsa meg az önkormányzat, végül ezt a javaslatot nem fogadták el. Így mindkét posztra nyílt pályázatot írnak majd ki. Személycserék történtek továbbá az Ózdi Kommunikációs Nonprofit Kft. és az Ózdi Sport- és Élményközpont felügyelőbizottságában is. Az ülés végén pedig az Észak-magyarországi Közlekedési Központ 2015-ös beszámolóját fogadták el a városatyák.


313_0_t 313_1_t 313_2_t 313_3_t
313_4_t 313_5_t 313_6_t 313_7_t
313_8_t 313_9_t 313_10_t 313_11_t
313_12_t 313_13_t 313_14_t 313_15_t
313_16_t 313_17_tVissza