Ez történt a héten…2012. június 10. (vasárnap) 08:00 - Aktuálisnews/428_0_300.jpgVárosunkban is elkezdődött a 83. Ünnepi Könyvhét és Könyvtári napok. Nyílt nap az ózdi zeneiskolában. A jól teljesítő diákokat jutalmazták az Újváros Téri Általános Iskolában. A Magyar Vöröskereszt begyűjti a lejárt szavatosságú elsősegélydobozokat. Kézilabdalegendák találkozója a Városi Sportcsarnokban.

Könyvhét 

Különleges író-olvasótalálkozóval kezdődött el a 83. Ünnepi Könyvhét és Könyvtári napok városunkban. Sohonyai Edit ifjúsági író a kamaszkor lelki problémáin segített az irodalom eszközeivel. A székesfehérvári írónő 18 évesen, az érettségi-szünetben kezdett el írni. Kíméletlen öniróniával, és nyílt őszinteséggel vall saját kamaszkori félelmeiről, ballépéseiről. Könyveiben olyan témákat dolgoz fel, amelyek ezt a korosztály nap mint nap foglalkoztatják. Ez alkalommal a Vasvár Úti, a II János Pál Katolikus, és a Bolyky Tamás Általános Iskola egy-egy osztályának mesélt.  

Hangszertapogató 

Első alkalommal tartottak nyílt napot az ózdi zeneiskolában.  Egy rövid hangversennyel és hangszertapogatóval várták az Erkel Ferenc Tagiskola pedagógusai az általános iskolák első osztályosait. A szervezők célja az volt, hogy minél több gyermek megismerkedhessen a zeneoktatással, és kedvet kapjon a tanulásra. A diákok megismerkedhettek az iskolában oktatott összes hangszerrel. A bemutató lehetőségével nemcsak a Vasvár úti iskolások éltek, a héten több első osztályos is birtokba vette a hangszereket. A nyílt nap nem titkolt célja, hogy a jövő heti növendékfelvételre minél több elsős kisdiák érkezzen.  

Jutalom 

Több, mint száz Újváros téri diák vett részt jutalomkiránduláson. A programra azok a tanulók mehettek, akiknek sport- vagy tanulmányi eredményei kimagaslóak voltak ebben a tanévben. A Városi Strandon megtartott szabadnapon fürdés, pihenés, és játékos sportverseny volt az egész éves munka jutalma. A jutalomkirándulást a diákönkormányzat szervezte. Évek óta hagyomány, hogy év végén megjutalmazzák a jól teljesítő diákokat ebben az iskolában. Tavaly a Parlamentbe látogattak el, de most nem utaztak messzebbre.  

Használaton kívül 

Begyűjti a lejárt szavatosságú egészségügyi dobozokat a Magyar Vöröskereszt. Az autósok kötelesek lecserélni azokat az elsősegély felszereléseket és tartozékokat, amiket már nem tudnak felhasználni. A nem steril felszereléseket oktatási célra fordítja majd az ózdi szervezet is. Gelencsér Istvánné, a megyei szervezet elsősegélynyújtásért felelős koordinátora elmondta, hogy megyénk minden irodájában, az összes területi egység gyűjti a lejárt elsősegély dobozokat. Ózdon a Vöröskereszt Civil Házban található irodájában adhatják le a már használaton kívüli felszereléseket.  

Nosztalgia 

Ismét összegyűltek azok a sportemberek, akik az ózdi kézilabdázás legnagyobb sikereit érték el. A hatvanas évek legendáival a lelátón lehetett találkozni, a fiatalabbak a pályán küzdöttek egymással. Az Ózdi Kohász kitűnőségei előbb a nyíregyházi, majd a debreceni öregfiúkkal csaptak össze. Az összejövetelen a mozgás idén is fontos szerepet játszott, de a legfőbb programot most is a baráti beszélgetések és a közös élmények felidézése jelentették.

Vissza