Internet Fiesta (képgalériával)2016. március 17. (csütörtök) 19:00 - Városnews/4274_0_300.jpgA Városi Könyvtár idén is csatlakozott az Internet Fiesta elnevezésű országos rendezvénysorozathoz. Az intézmény kezdetek óta részt vesz az Informatikai és Könyvtári Szövetség által szervezett programban. A könyvtár egy héten át informatív és hasznos kínálattal várja az érdeklődőket. A cél, hogy tovább bővüljön a világhálót ismerők és használók köre.

Ma délelőtt startolt az Internet Fiesta a Városi Könyvtárban. Az első programok két eltérő korosztályt szólaltattak meg. A számítógép és internet felhasználói tanfolyamon az idősebbek ismerkedtek a világháló adta lehetőségekkel. Ezzel egy időben játékos vetélkedő is zajlott az intézmény falai között. A Vasvár Úti Általános Iskola 6.d osztályos diákjai azt próbálták bebizonyítani, hogyan igazodnak el az élet hétköznapi dolgaiban akkor, ha nem állnak rendelkezésükre fejlett technikai eszközök. Olyan feladatokat kaptak, amelyek megoldásához nem használhattak sem okostelefont sem pedig Internetet. Ezek helyett a gyerekek csak a könyvekre, illetve saját tudásukra, logikájukra támaszkodhattak.

„A mai gyerekek, a mai generáció úgy nő fel, hogy körülöttük minden digitalizált, minden elektronikusan működik. Ennek az az előnye, hogy így gyorsan hozzájuthatnak a szükséges információkhoz. Viszont ez a logikai- és problémamegoldó képességüket egy kicsit visszaveti. Ha megkeresnénk a kettő közötti helyes arányt az lenne az igazi” - mondta Findura Judit, könyvtáros.

A gyerekek csapatokat alkotva közösen keresték a feladatok megoldását.  Volt amikor  csak telefonkönyvet használhattak, vagy éppen önállóan kellett megkeresniük egy adott szót bizonyos lexikonokban. Ez a vetélkedő csupán az első állomás volt az Internet Fiesta egy héten át zajló programjai közül.

„Programokat kínálunk kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Az óvodásokat megismertetjük gyerekbarát honlapokkal, az iskolásoknak pedig az internet veszélyeiről is tartunk előadást. Középiskolásoknak is tudunk ajánlani programot, hiszen Kálnay Adél írónő látogat el hozzánk 22.-én kedden, hogy rendhagyó irodalomórát tartson” - nyilatkozta Csörgőné Csépányi Krisztina, könyvtáros.

A felnőttek is megtalálják majd a kedvükre valót. Őket szólítja meg ugyanis a Kitekintő vagy Ablak térségünkre című programsorozat következő része, amelyen Járdánháza mutatkozik majd be értékeivel.


274_0_t 274_1_t 274_2_t 274_3_t
274_4_t 274_5_t 274_6_t 274_7_tVissza